Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatAut DaufinatGapencés

Gap: a començat lo procès contra los sèt de Briançon

Los acusan d’aver ajudat a l’intrada de migrants entre lo Daufinat e las Valadas. Riscan de penas de 10 ans de preson

| @anafeasso
Comencèt ièr al tribunal correccional de Gap lo procès de set personas acusadas d’aver permesa l’intrada de migrants a la fin d’abril entre Briançonés e la Val d’Ors. La justícia los acusa “d’ajuda dirècta o indirècta en banda organizada a l’intrada irregulara d’estrangièrs sul territòri nacional ” [vòlon dire “estatal”]. Riscan de penas de 10 ans de preson e una multa de 750 000 èuros. Los acusats an entre 22 e 52 ans e son una ciutadana italiana, un ciutadan soís, un ciutadan bèlgosoís e quatre ciutadans franceses.
 
Aquestes, lo 22 d’abril passat participavan a una accion de solidaritat amb los migrants al còl de Montginebra, entre lo Daufinat e las Valadas. Reüssiguèron a metre a l’abric una vintena de migrants a Briançon. Aquela accion solidària aguèt luòc just après que de militants ultradrechistas del grop Generacion Identitària aguèron ocupat lo còl de l’Eschala amb la toca de “barrar la rota” als migrants, davant la passivitat de las autoritats francesas.
 
 
De mobilizacions
 
De centenats de personas manifestèron per las carrièras de Gap, après s’èsser acampadas davant lo tribunal en protestant que la solidaritat foguèsse portada en justícia. D’autras manifestacions de sosten als acusats se son tengudas dins las principalas vilas d'Occitània e tanben en Soïssa, en Belgica e quitament en Grècia.
 
Podètz seguir lo debanament del procès sus Twitter amb las etiquetas #Procès7Briançon#7deBriançon.

 
 

 
 

 

 


 
 
 






abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article