Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An detengut l’èx-president de Brasil, Michel Temer

Es acusat d’aver recebut d’argent negre per finançar sas campanhas electoralas, e d’èsser gratificat per divèrsas societats tocadas per l’escàndol de Petrobras

L’èx-president de Brasil, Michel Temer, es estat arrestat per la polícia federala, dins l’encastre de l’afar nomenat Lava Jato. Es acusat d’aver recebut d’argent negre per finançar sas campanhas electoralas, e d’èsser estat gratificat per divèrsas societats tocadas per l’escàndol sonat Lava Jato o Petrobras, un ret de corrupcion que prenguèt illegalament 2 miliards de dolars de la societat estatala de petròli.
 
An detengut Temer a la demanda del jutge Marcelo Bretas de Rio de Janeiro, e son arrestacion se basariá sus una seguida de delacions, dont la de l’èx-operator del Partit del Movement Democratic del Brasil (PMDB), Lucio Funaro.
 
Es tanben per l’afar Lava Jato qu’an condemnat l’èx-president Luiz Inácio Lula da Silva, que Temer venguèt son enemic politic après aver sostengut l’impeachment contra sa successora, Dilma Rousseff.
 
 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Sambà Caipirinhà Rio de Janeiro
3.

D'aqui pauc d'annadas veirètz que serà tanben en preson lo Bolsonaro. Començan jà de nasejar rumors de magolhas e corrupcions dins son environa. Fa pus de 50 ans un vièlh rainal biaissut qu'èra pas nascut de la darrièra pluèja, un cert De Gaulle, disia "Los brasilians son pas serioses". Avia pas tort.

  • 4
  • 0
francesc palma
2.

Un gran poca vergonha pagat per l'extremadreta e la cia, per traure a la qu' era la Presidenta elegida pel poble Dilma Russeff, a base de falsas acusacions e de jutges corruptas. Una bona Presidenta que facia una politica progressista a favor de la classa obrera, ajudava los indigenas e a que no desforestassen l'Amaçonas.

  • 3
  • 0
Pitaluga
1.

O pais do Carnaval merita plan son nom. Lo Temer s'autoproclamèt president (tè, coma l'arlèri de Veneçuela!) per fotre defòra Na Rossef, a ajudat a la presa de poder per Bolsonaro, e ara vesèm qu'es mai poirit que los que condemnava. Ben, cal dire ue se solfinava qu'èra péger que los que fòrabandiguèt. Mas amb lo carnaval qu'i a en França, Brasil pòt crentar de pèrdre la corona!

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article