Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ucraïna: victòria incontestabla del comedian Volodimir Zelenski a la presidenciala

A 41 ans, Zelenski es un comedian de television qu’anoncièt sa candidatura fa a pena qualques meses. Sa prioriat es de metre lo ponch final a la guèrra amb Russia

Lo comedian Volodimir Zelenski s’impausèt dimenge passat al segond torn de l’eleccion presidenciala d’Ucraïna e, per tant, vendrà lo nòu cap d’estat amb aperaquí un 73% dels vòtes. Lo president actual, Petro Poroshenko, reconeguèt sa desbranda.
 
A 41 ans, Zelenski es un comedian de television qu’anoncièt sa candidatura fa a pena qualques meses. A realizat una campanha electorala mediatica e quitament surrealista amb sos shows e en tot far de vidèos personals, e a mantengut una comunicacion dirècta amb sos simpatizants per mejan dels rets socials exactament del meteis biais qu’o fasiá son personatge de ficcion. Atal a reüssit a obténer lo vòte dels qu’èran malcontents de Poroshenko a causa de la pauretat, de la corrupcion e de la guèrra amb Russia.
 
La victòria de Zelenski es lo darrièr episòdi politic d’Ucraïna après la revòlta de Maidan, ara fa cinc ans, dins un país devesit per la guèrra amb Russia, lo conflicte dobèrt amb las republicas pròrussas de l’èst e l’annexion de Crimèa a Russia.
 
Lo nòu president a promés de combatre la corrupcion e de rebastir lo ret industrial del país. En mai d’aquò, sa prioriat es de metre lo ponch final a la guèrra.

 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

E avèm pas un comedian nautres al cap de l'Estat? Mas la pèça que propausa es tan marrida que lo cal butar per que poge sus l'empont. A paur de las fiuladas del public. E es pas lo Sganarèla de Matinhon que nos farà rire!

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Lo golpista acabet derrotat e ha ganhat lo que vol acabar amb la guerra contra Russia. Visca Zelenki !

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article