Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Catalonha: de milièrs de manifestants an blocat la frontièra estatala sus l’A9

An installat un empont ont s’es tengut un concèrt de Lluís Llach. Demandan a la comunautat internacionala que compelisca Espanha a dialogar amb los independentistas catalans

Qualques milièrs de personas an ocupat l’autoestrada A9 sul ponch de la frontièra estala entre Catalonha Nòrd e Catalonha Sud per reclamar la liberacion dels presonièrs politics e denonciar la situacion de repression que la patís Catalonha. [Fòtos] Dins la matinada de diluns an installat un empont e an bolegat los barratges de beton per copar la circulacion. Mentretant, de grops de personas arribavan a pè de tota Catalonha, amb de tendas e de sacas de dormir per jónher la protesta del temps que se sarravan de l'endrech de mai en mai d’agents de la polícia francesa (CRS), catalana (Mòssis d’Esquadra) e espanhòla (Guàrdia Civila e Polícia dicha nacionala) se sarravan. Los manifestants an l’intencion d’i demorar fins a deman dimècres. Lo cònsol màger de Prats de Molló a jonch l’acamp e a ensajat de far lo mediator amb los gendarmas. A 16h00, lo celèbre cantador Lluís Llach faguèt un petit concèrt sus l’empont en interpretant tres cançons:
 


 
 
Amb aquela accion, los manifestants vòlon far reagir la comunautat internacionala per que faga pression sus l’estat espanhòl e que s'entamene un dialòg amb los independentistas catalans al poder en Catalonha.
 
Los manifestants demandan que quina persona que pòsca jonga l’acamp.
 


 
La protèsta a començat just l’endeman d'eleccions legislativas qu’an certificat lo blocatge politic d’Espanha amb l’estagnacion del PSÒE, la desbranda de Ciutadans, la granda crescuda de l’ultradrecha e lo refortiment de l’independentisme en Catalonha.
 


 


 


abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

En responsa a la demanda de libertat dels presonièrs politics e d'una vertadièra democracia, França e Espanha an mandat la flicalha amb gases incluses.
I a pas de dobte, los dreches de l'Òme avançan en Euròpa.
Cal esperar que Tsunami democratic traparà lo mejan d'espelongar un rambalh pro consequent pels 3 jorns promeses.
Pel moment, los mèdias exagonals s'entestardisson a agachar las causas pel trauc de la sarralha en parlant sonque de Vox.

  • 10
  • 0
Reinat TOSCANO LO VAU
1.

Un autre blocatge: aqueu dau govèrn que blòca la democracia... Ma aquò la comunautat internacionala s'en bate!

  • 17
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article