Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Castaner enebís a la polícia francesa e als gendarmas l’emplec excessiu de la fòrça

Lo ministre de l’Interior a dich que “la polícia francesa es pas l’estatsunidenca” e que “cap de racista pòt pas portar dignament l’unifòrme de policièr o de gendarma”

| Pascal Guyot / AFP
Lo ministre de l’Interior de França, Christophe Castaner, a enebit als policièrs que fagan un usatge excessiu de la fòrça. Demest las practicas interdichas i a la de l’escanament que consistís a prene los detenguts pel còl o d’i metre dessús un genolh quand lo detengut es al sòl. Aquela tecnica, segon Castaner, “s’abandonarà e serà pas ensenhada dins las escòlas per policièrs e gendarmas”. Dins aquel sens, Castaner a dich que “la polícia francesa es pas l’estatsunidenca” e que “cap de racista pòt pas portar dignament l’unifòrme de policièr o de gendarma”.
 
Lo ministre a tanben anonciat una reforma en las institucions de contraròtle intèrne dels còrses de seguretat publics, que son reïteradament criticats per lor parcialitat e lor emplec excessiu de la fòrça. De fach, dins las darrièras annadas, la violéncia de la polícia francesa es estada extrèmament inquietanta e sens precedents.
 
Dins las darrièras manifestacions antiracistas après lo murtre de George Floyd, dins tot l’estat francés los manifestants an remembrat l’afar d’Adama Traoré.
 

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Black Blòc Joe
1.

Dins la manif de gilets jaunes, la polagalha se'n pren totjorn als negres, amb acarniment, ne vos asseguri… E, la violéncia contra los (gilets) jaunes, fa partida de las violéncias d'ara endavant enebidas ?

  • 5
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article