Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Los govèrns valencian, catalan e balear se son diches “bonjorn” en catalan sus Twitter en responsa a l’obligacion de comunicar en espanhòl

La Cort Suprèma espanhòla ven de forçar que las administracions dels tres païses catalonfòns comuniquen entre ellas exclusivament en lenga castelhana

Los govèrns del País Valencian e de las Illas Balearas e la Generalitat de Catalonha an mostrat lor complicitat après la senténcia de la Cort Suprèma espanhòla qu’obliga las administracions valenciana, catalana e baleara de comunicar entre elas exclusivament en castelhan. O an fach amb un gèst sus Twitter, un gèst pichonet mas poderós: se son desirats mutualament lo bon jorn en catalan.
 
De son compte de Twitter estant, lo departament de l’educacion de la Generalitat Valenciana saludèt aqueste dimècres amb un simple “bon dia”. Sul pic, lo departament de la cultura de la Generalitat de Catalonha li repondèt “bon dia”. Enfin, tanben lo govèrn de las illas Balearas i reagiguèt amb un autre “bon dia”.
 


Après aquela saludacion entre los tres comptes oficials de Twitter, fòrça mond an jonch aquel “bon dia”.
 
De remembrar que la Cort Suprèma espanhòla ven d’obligar que las administracions del País Valencian, Catalonha e las Illas Balearas comuniquen entre ellas exclusivament en espanhòl. Aquela cort, situada a la cima de l’organizacion del poder judiciari en Espanha, confirma aital una senténcia de la Cort de Justícia del País Valencian que respondiá a una demanda de l’avocat general de l’estat espanhòl en novembre passat. Lo govèrn espanhòl, d’efièch, considèra que lo govèrn valencian deu comunicar en espanhòl amb los govèrns balear e catalan, çò que lo poder judiciari ven de confirmar. A mai, la supression de la posicion del catalan coma lenga d’usatge preferencial dins l’administracion valenciana viòla lo decret sus l’usatge de las lengas oficialas al País Valencian aprovat pel govèrn regional.

 
 
 
 
   


abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Lo Govern a decidit: que las comunitats de parla castelhana entre elas s'auran de comunicar en lenga berbera. E non se podran comunicar en castelhan. Ego dixi. Per colhons !

  • 1
  • 0
Pau
4.

e bon dia tot eth dia:
https://www.youtube.com/watch?v=XgwnYXOfIkk

  • 13
  • 2
Pitaluga
3.

Vendrà un temps qu'una lei de l'Empèri mondial del liberalisme decretarà que totes los govèrnaments de la Tèrra deuràn comunicar en globish. Costarà pa gaire de far respectar : o fan ja espontanèament aqueles pseudodirigents tant son someses al dictat neoliberal.

Alara, reborsièrs de totes los païses, cridem totes ensems: BON DIA ! E quitem de plegar l'esquina davant lo politicament corrècte !

  • 13
  • 2
Pau
2.

E malgrat tot, foguèt un temps qu'avián besonh d'un interprèt per se comprene:
https://www.youtube.com/watch?v=AgBq5WjKyEw

  • 9
  • 1
Franc Bardòu
1.

Bon dia, paisos catalans !

  • 19
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article