Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Istambol: an detengut 33 femnas per aver protestat contra la violéncia masclista

Erdoğan vòl quitar lo tractat europèu sus la prevencion e la lucha contra la violéncia envèrs las femnas

| Yasin Akgül / AFP
Una setantena de femnas manifestèron la setmana passada a Istambol per protestar contra la decision del govèrn turc de quitar lo tractat europèu sus la prevencion e la lucha contra la violéncia envèrs las femnas. N’arrestèron 33, per aver “desfisat las directivas de la polícia”. Segon las fòrças de l’òrdre, la manifestacion èra illegala e las manifestantas avián marchat fins al centre de la vila en luòc de demorar acampadas dins un pargue.
 
Las manifestantas defendián lo dich Acòrdi d’Istambol, signat dins aquela ciutat en 2011 e en vigor dempuèi 2014. Lo tractat obliga los païses signataris a far de leis contra la violéncia masclista. Turquia jonguèt l’acòrdi mas ara lo govèrn de Recep Tayyip Erdoğan ne vòl sortir.
 
Segon Amnestia Internacionala, la pandemia de la covid-19 a aumentat considerablament los cases de femnas e joventas assassinadas e violadas. “Lo retirament de Turquia de l’acòrdi auriá de consequéncias desastrosas per de milions de femnas e filhas del país e per las organizacions que sostenon las subreviventas de las agressions sexualas e de la violéncia de genre dins l’encastre de la familha. Lo simple debat sul possible retirament a d’enòrmes efièches negatius sus la seguretat de las femnas e joventas”, çò diguèt Anna Blús, cercaira de l’organizacion umanitària en Turquia. “Es tristament ironic que las autoritats turcas considèren de se retirar d’un acòrdi que pòrta lo nom de sa vila mai emblematica”, çò apondèt.
 
 
 

 
abonar los amics de Jornalet

 


 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article