Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Bielorussia: l’UE non reconeis pas la victòria electorala de Lukashenko

Après una reünion de totes los responsables dels afars estrangièrs, l’UE demanda una nòva campanha electorala per resòlver la situacion

L’Union Europèa non reconeis pas la victòria electorala del president de Bielorussia, Aleksandr Lukashenko, qu’auriá capitat l’80% dels vòtes segon lo resultat oficial de l’eleccion presidenciala del 9 d’agost passat. Dins aquel sens, l’UE demanda una nòva campanha electorala per resòlver la situacion.
 
Après una reünion de totes los responsables dels afars estrangièrs de l’Union Europèa, lo president del Conselh d’Euròpa, Charles Michel, assegurèt que l’Union reconeissiá pas la victòria de Lukashenko e que s’aplicariá de sancions contra el e contra son govèrn per frauda e per la repression de las protèstas. De son caire, la presidenta de la Comission Europèa, Ursula von der Leyen, diguèt: “Los bielorusses vòlon de nòvas eleccions e nosautres los sostenèm”.
 
Lo resultat de l’eleccion presidenciala en Bielorussia a provocat las protèstas pus massissas qu’aja viscudas aquel país  dempuèi la casuda de l’Union Sovietica, e a compelit a l’exili en Lituània la principala candidata de l’oposicion, Svetlana Tikhanovskaia.
 
Mentretant en Catalonha, los rets socials se planhon de la dobla actitud de l’UE, qu’a pas jamai res dich de la repression del referendum d’independéncia e ni de l’encarceracion e l’exili del govèrn regional democraticament elegit.
 
 
 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article