Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Alemanha: almens 370 ultradrechistas farián partida de las fòrças de seguretat

Se presentèt dimars un rapòrt qu’a enquistat sus la polícia e totes los organismes de seguretat dempuèi genièr de 2017

Lo rapòrt presentat dimars
Lo rapòrt presentat dimars | POOL/AFP / Wolfgang Kumm
En Alemanha, aperaquí 370 personas restacadas a l’extrèma drecha fan partida de las fòrças de seguretat del país, segon un rapòrt que lo presentèt dimars passat lo Ministèri de l’Interior alemand e qu’enquista sus la polícia e totes los organismes de seguretat dempuèi genièr de 2017. Lo quite ministre de l’Interior presentèt lo rapòrt en precisant que “cada cas es una vergonha”.
 
Lo rapòrt demanda que se faga atencion car sembla que i aja d'autres cases que son pas estats descobèrts.
 
De remembrar que fa qualques jorns, las autoritats del Ren del Nòrd-Vestfàlia suspendèron 29 policièrs per aver participat a de chats ultradrechistas, aver partejat de contenguts faissistas, de fòtos d’Adolf Hitler, de croses gammadas o d’imatges manipulats de refugiats dins de camèras de gas.
 
Es la primièra enquista d’aquela sòrta que se mena a bon tèrme en Alemanha. I  an collaborat los organismes de seguretat de totes los estats federats. D’autres estats europèus an pas fach d’enquistas d’aquela mena.
 
De son caire, la ministra alemanda de la defensa anoncièt en julhet un plan de chòc per combatre l’extrèma drecha dins las Fòrças Especialas de l’Armada (KSK). Una de las mesuras que se prendrà es la dissolucion d’una de las doas companhiás en activitat.
 


abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maignial Galhac
2.

370 ultradrechistas solamensa? En França, n'avèm de milierats dins la policia!

  • 8
  • 0
Franc Bardòu
1.

Quina orror ! Òm s'i creiriá en França o en Espanha !

  • 13
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article