Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo polemic article 24 de la lei dicha “de seguretat globala” serà rescrich

Après de nombrosas protèstas e mai d’agressions policièras, una reünion de crisi de l’executiu francés e dels partits que lo sostenon cèrca d’atudar l’incendi social

An anonciat “la nòva escritura completa” del polemic article 24 de la lei dicha “de seguretat globala”, après una reünion de crisi tenguda aqueste diluns al palais de l’Elisi a l’entorn del president francés, Emmanuel Macron, amb los representants dels grops parlamentaris d’LREM, del Modèm e d’Agir. Aquesta lei, e mai que mai son article 24, qu’enebís de prene d’imatges dels policièrs en accion, a entraïnat de nombrosas protèstas per tot l’estat francés e l’an contestada amb fermetat de jornalistas, de fotografes, d’organizacions umanitàrias e politicas, de sindicats...
 
“Aquela nòva redaccion [de l’article 24] serà conducha dins l’encastre d’un trabalh collectiu dins los tres grops parlamentaris de la majoritat”, çò a declarat Christophe Castaner, cap del grop LREM a l’Assemblada Nacionala francesa, entornejat de sos omològs del Modèm, Patrick Mignola, e del grop Agir, Olivier Becht. “Es pas un retirament ni una suspension mas una rescritura totala del tèxt”, çò a precisat.
 
De lor caire, los partits d’esquèrra LFI e PCF contunhan de reclamar la supression pura e simpla de la proposicion de lei. Quant a la drecha, LR assegura que “l’executiu e sa majoritat van d’error en error”, en apondent que la rescritura de l’article “depend desenant del Senat” ont lo tèxt deu en principi èsser examinat en genièr. Quant a l’extrèma drecha, l’RN a ironizat que “rescriure un article ja votat es original coma metòde”.
 
 
Darmanin defend la polícia a l’Assemblada Nacionala
 
De vèspre, lo ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, compareguèt davant los deputats de l’Assemblada Nacionala francesa, ont reconeguèt que “benlèu” i aviá “de problèmas estructurals” al sen de la polícia e listèt los “sèt pecats capitals” del còrs, dont la formacion, lo material, l’enquadrament, o l’inspeccion generala de la polícia (IGPN), dicha “la polícia de las polícias”.
 
Ça que la, Darmanin defendèt son estacament a l’article 24 e a la proteccion dels policièrs. Tanben reïterèt sa fisança en lo prefècte de polícia de París e avalorèt que “i a pas de divòrci entre la polícia e sa populacion”.
 
 
 
 
Una brutala agression racista
 
De soslinhar que mentre que tot l’Exagòn protestava contra aquela lei que penaliza l’enregistrament e la difusion d’imatges de la polícia, de camèras de seguretat enregistrèron a París una brutala agression racista de quatre policièrs contra lo productor musical, Michel Zecler.
 
E mai los quatre policièrs sián suspenduts, la difusion dels imatges de l’agression a aumentat l’indignacion ciutadana contra la dicha lei.
 

 

abonar los amics de Jornalet

 


 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
3.

M'agradet força veire coma en la manifestacion los periodistas e la gent fotografiavan a los policiots e aquestes s'enrabiavan. Foguet una polida festa de la libertat.

  • 3
  • 0
Batko
2.

Per aver participat a la manifestacion de Tolosa de dissabte, es un plaser de véser qu'estoc utile. Es pas a cada còp ...

  • 8
  • 0
Pitaluga
1.

Lor cal engatjar lo Manel Vallées per la redigir, que dempuèi qu'es tornat en França lo pòrta-pluma li prusís.

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article