Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ongria enebís los libres infantils que tòquen de tèmas restacats a la comunautat LGBT

Los libres infantils que descrigan o popularizen l’omosexualitat auràn las meteissas restriccions que l’exercici de la prostitucion

| Marton Monus / Reuters

Tèxte legit

Los libres infantils que contengan quicòm restacat a la comunautat LGBT se mostraràn pas pus en public en Ongria. Las librariás los aficharàn pas pus dins la veirina ni mai los expausaràn publicament dedins; los crompaires los deuràn portar per carrièras sens que se’n pòsca veire la tampa. A mai, s’enebís de vendre aqueles libres a 200 mètres de las escòlas o de las glèisas. De mençonar que la nòrma dels 200 mètres es aplicabla a l’exercici de la prostitucion.
 
Un decret del primièr ministre, Viktor Orbán, impausa aquela mesura dins la linha de la lei que criminaliza la populacion LGBTI e que, jos l’escampa de combatre la pedofilia, interditz los parladisses sus l’omosexualitat e la transidentitat dins los centres educatius.
 
Segon lo darrièr rapòrt de l’ILGA sus l’omofobia dins lo Mond, lo collectiu LGBT patís de mai en mai de repression en Bielorussia, Lituània, Russia, Turquia, Moldàvia, Polonha, Ucraïna, Romania e Ongria.
 


abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article