Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’armada estatsunidenca auriá tuat un activista umanitari e tota sa familha per error

Una enquista de The New York Times contèsta la version oficiala de l’atac e assegura que la fusada tuèt l’activista e 9 personas, dont 7 enfants

Tèxte legit

Lo 29 d’agost passat, l’armada estatsunidenca ataquèt a Kabol de supausats terroristas de l’autoproclamat Estat Islamic, en revenge de l’atemptat que veniá de tustar l’aeropòrt en daissant 170 mòrts. Òr, un dels òmes tuats per l’armada estatsunidenca “èra pas un membre de l’Estat Islamic mas d’una ONG dels Estats Units, e mentre que circulava en veitura moriguèt amb 9 membres de sa familha, dont 7 enfants”, segon una enquista de The New York Times. Lo quotidian analisa los imatges vidèo e parla amb mai d’una dotzena de collègas e de parents del menaire defuntat. Segon los testimoniatges, un dròne estatsunidenc lancèt una fusada sus la veitura de l’activista umanitari just al moment qu’arribava a l’ostal e que sos enfants e d’autras familhas sortissián per l’aculhir. The Washington Post arriba a la meteissa conclusion.
 
Li disián Zemari Ahmadi, èra engenhaire electric e aviá 43 ans. Dempuèi 14 ans trabalhava per una ONG apelada Nutricion e Educacion Internacionala (NEI) e consagrava sa vida a combatre la malnutricion en Afganistan. Aviá demandat de se refugiar als Estats Units amb sa familha. Al moment de l’atac, portava de bidons plens d’aiga a son ostal que l’armada estatsunidenca prenguèt per d’explosius.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Daniel Codina Padrós Salt
1.

S'està sotmetent l'estat afganès a un bloqueig econòmic que perjudica la població sense enderrocar el règim talibà.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article