Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa s’engatja a la promocion de l’occitan e del catalan

Se cèrca de donar de vam als joves occitanofòns dins los nòus encastres de comunicacion e per l’escambi dins l’ensenhament de la lenga als adultes

| Sit de l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa a Perpinhan

Tèxte legit

L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa  s’es endevengut de crear un grop de lengas per promòure l’occitan e lo catalan. Aquela entitat transfrontalièra de cooperacion politica entre las illas Balearas, la region qu’a pres lo nom d’Occitània e lo Principat de Catalonha e Aran lança dos projèctes per donar de vam a sas doas lengas pròprias e territorialas. Un dels projèctes es la promocion de l’occitan e del catalan pels joves suls rets socials e dins los nòus encastres de comunicacion, coma Twitch o Tik-Tok, e un autre pels escambis d’ensenhaires per partejar d’experiéncias sus l’ensenhament de la lenga als adultes. En mai d’aquò, an estudiat la viabilitat d’un projècte de traductor neuronal per l’occitan e pel catalan, çò rapòrta la Generalitat de Catalonha.
 
Lo grop de promocion de l’occitan e del catalan s’endevenguèt la setmana passada dins una reünion de l’Euroregion amb la participacion de l’elegit occitan Benjamin Assié; de l’encargat de mission per l’occitan e lo catalan, Vicent Rivière; del cap del gabinet tecnician del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalonha, Francesc Vilaró, e del responsable del servici de sosten a l’occitan en Catalonha, Xavier Moral.


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Afons
3.

#2 qu'ei çò de "etiga" e " la seva"?

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Lo qu' an de far a mai de tot lo possible qu' etiga en las sevas mans, es esbandir de la lenga Occitana de la seva competència los dialectalismes e barbarismes de la morfologia e la fonetica. Referent a la lenga de Catalunya Nord far lo mateis amb la morfologia o lenga escrita, urosament la fonetica catalana es bona.

  • 0
  • 0
Josip S.
1.

L'Euroregion : quantas divisions ?

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article