Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Iran demanda a l’ÒNU de mesuras contra los Estats Units per la mòrt de Soleimani

Lo general iranian foguèt tuat fa dos ans a l’aeropòrt de Bagdad per de missils lançats per un dròne estatsunidenc

Qasem Soleimani, tuat fa dos a l’aeropòrt de Bagdad, èra lo cap de la Fòrça Quds de la Gàrdia Revolucionària d’Iran
Qasem Soleimani, tuat fa dos a l’aeropòrt de Bagdad, èra lo cap de la Fòrça Quds de la Gàrdia Revolucionària d’Iran | Defa press

Tèxte legit

Iran demanda a l’ÒNU que prenga de mesuras contra los Estats Units per la mòrt del general Qasem Soleimani, assassinat fa dos ans a l’aeropòrt de Bagdad. Lo govèrn iranian indica que Soleimani, alavetz cap de la Fòrça Quds de la Gàrdia Revolucionària d’Iran, se trobava a Bagdad dins una mission diplomatica quand sa veitura foguèt atencha per de missils lançats per un dròne estatsunidenc.
 
Dins una letra a l'Assemblada Generala de l'ONU, lo departament legal del burèu presidencial d'Iran demanda que se prenga “totas las iniciativas legalas possiblas, inclusa l'emission d'una resolucion”, per condemnar lo govèrn estatsunidenc e desencoratjar d’accions similaras dins l’avenir”.
 
Lo general iranian Qasem Soleimani e lo soscap de la coalicion de milícias majoritàriament shiitas iraquianas Unitats de Mobilizacion Populara, Abu Mahdí Al Muhandis, foguèron tuats lo 3 de genièr de 2020 amb de missils a l’aeropòrt internacional de Bagdad. Los Estats Units revendiquèron l’atemptat, segon un comunicat oficial qu’assegurava que lo quite president, Donald Trump, aviá ordenat l’ataca amb la tòca de “dissuadir” Iran. Qualques oras après l’ataca, l’ambaissada dels Estats Units a Bagdad demandèt a totes los ciutadans estatsunidencs que quitèsson Iraq.
 
L’an passat, las autoritats d’Iran sollicitèron d’lnterpòl la detencion del president dels Estats Units d’aquel temps, Donald Trump, e de 48 autras personas presumidament responsablas de l’assassinat del general Qasem Soleimani fa un an.

 
 




abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article