Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vivièrs: los èx-salariats de la SAM constrenches de quitar lor fabrica abans lo 5 d’abril

Ara que la SAM es ocupada dempuèi 120 jorns, la justícia reconeis desenant aquesta ocupacion coma illegala e los ancians obrièrs de la SAM an fins al 5 d’abril per partir

| BHSP / Centre Presse Aveyron

Tèxte legit

La decision del tribunal de Rodés tombèt lo dimars 29 de març passat. Los èx-emplegats de la SAM, que n’aviam ja parlat dins Jornalet, deuràn quitar l’ocupacion de la fabrica, en seguida d’una denóncia dels mandataris que contestèron la legalitat de l’ocupacion de la fondariá de Vivièrs (Bacin de la Sala), la SAM (Societat Avaironesa de Metallurgia), liquidada en novembre de 2021.
 
Los mandataris avián demandat lo 1r de març al tribunal de Rodés de se prononciar sus “l’expulsion sens tardar” de las personas qu’ocupan lo sit d’aquel ancian sostractant de Renault, en soslinhant subretot lo “perilh imminent del manten en servici sul sit de forns que contenon d’alumini en fusion”.
 
Lo 4 de març, una concertacion entre los ancians salariats e mandataris aviá permés d’avançar cap a un acòrdi per atudar los forns. Los ancians salariats qu’ocupan lo sit de Vivièrs volián subretot empedir una sasida e una venda a l’enquant de las maquinas. Crentan qu’aquò gèine una represa de la fondariá, especialament mentre qu’un projècte portat per l’entrepresa MH Indústrias, basada en Naut Carcin, es encara a se discutir. Una decision se prendrà en junh o julhet venent.
 
Ara que la SAM es ocupada dempuèi 120 jorns, la justícia reconeis desenant aquesta ocupacion coma illegala e los ancians obrièrs de la SAM an fins al 5 d’abril per partir, çò rapòrta France 3. Se ditz que se poirà utilizar la fòrça publica se refusan de daissar los luòcs e que deuràn tanplan pagar los còstes de justícia.
 
Lo 24 de març passat, mentre que la justícia civila examinava la question de l’ocupacion de la SAM per sos ancians salariats, l’avocat dels ancians de la SAM, Renaud Fréchin, aviá defendut que “s’agís pas d’un dorsièr lambda. Es un dorsièr que va impactar durablament e fòrtament un bacin d’emplec ja sinistrat. Son 333 salariats que son estats meses a la pòrta. L’ocupacion de la fabrica pretend de s’assegurar que se tocarà pas l’esplech de trabalh, que serà pas vendut”, çò rapòrta France Bleu.
 
Los èx-salariats avián tanben pogut comptar sus la mobilizacion d’un collectiu de sosten “Tous ensemble pour le bassin decazevillois” (Totes ensems pel bacin de la Sala). Tres buses avián fach lo viatge de la Sala fins a Rodés.



 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pèire Coprotquin
5.

#4 A ! Vesi qu'avètz lecturas de las bonas…

  • 1
  • 0
Gracchus BABEUF
4.

#3 Remembrate Pèire Coprotquin qu'avetz escrich (en frances) en 1880 que "Nostra accion cal esser una revolta permanente per la paraula, l'escrich, lo cotelas, lo fusilh, dinamita..."
Es per aquo qu'avem de pega solet "Farem tot petar !"

  • 2
  • 0
Pèire Coprotquin
3.

#2 Una proposicion "socialista" de las seriosas ? E qué ? Vòlon restablir las barralhas doanièras ? Es lo solet mejan : far pagar taxas tant pesugassas a de productes obtengut a còst plan tròp bas dins de païses qu'emplegan una man d'òbra pagada al tariu "esclau sense cap de dreit". Cal qu'al final aquels productes d'ara enlà importats còsten mai car sul mercat occidental que se foguèssen estats produits sus plaça. La mondializacion es lo motor del caumatge e del mens-disent social, societal e salarial mai que tot : una calamitat sense fons per lo pichon pòble manobrièr…

  • 6
  • 0
Gracchus BABEUF
2.

Osca lo liberalisme ! De segur l'enemic es Poutine e pas nosautres. Nos cal copar la laiça ! E la region que disi pas res, que vergonha.
Lo 28 de febriers, madama Delga diguet avia un projecte serios per recuperar aquo.
Esperem que per un cop los socialistas ne seran pas trufandier.

https://www.francebleu.fr/infos/economie-social/un-projet-de-reprise-serieux-pour-la-fonderie-sam-de-viviez-assure-carole-delga-1643361150

  • 3
  • 4
Mai Republica es abordida mai legiférís !
1.

Al mes d’abrial te cogisses pas !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article