Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatBas DaufinatTricastin

Informacion judiciària dobèrta contra la centrala nucleara de Tricastin

Se denóncia una ”politica de dissimulacion” d'incidents e d'escarts en matèria de seguretat

| falco

Tèxte legit

La justícia francesa a dobèrt una informacion judiciària per de “dissimulacions” d’incidents a la centrala nucleara de Tricastin. Lo procuraire de la Republica de Marselha dobriguèt al començament de mai una informacion judiciària contra X, que fa la seguida de la denóncia depausada en octòbre de 2021 per un ancian membre de la direccion de la centrala. Se denóncia una ”politica de dissimulacion” d'incidents e d'escarts en matèria de seguretat. La denóncia acusava la societat Electricitat de França (EDF) e la direccion de la centrala de “mesa en perilh de la vida d’autrú”, “d’infraccions al còdi penal, al còdi de l'environament, al còdi del trabalh e a la reglamentacion relativa a las installacions nuclearas” e de «secutament». Los faches se passèron entre 2017 e 2021.

 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gael Puech ericon
2.

E mai aqueste luoc es envisajat per instala calques EPR novo per los fanatics del atom.
La privatisation d edf la cambiat en un grop força solidari ont mesmes los emplegats se rebufan pauc de veire los chef profachar opinion mensorguesa sus la securitat d aqueles sitis industtiau.
Aqueste estieu se debanara un pauc de vertat per aclarar si lo ròse pauria refrejar los 4 sitis nuclear que soporta (sant alban, cruas-meyeis, tricastin, Marcol).

  • 3
  • 0
Pitaluga
1.

Decas grèvas amagadas, refús d'informar, emplec d'interimaris ni competents ni plan formats ni plan protegits, mesa en dangièr de la vida d'autrú, messorgas, menaças a qui fa son trabalh conscienciosament... EDF es una entrepresa mafiosa.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article