Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Euròpa patís una secada sens precedent

Gaireben tota Occitània es en alèrta

Lo lac de Castelana (País de Verdon) es gaireben desaparegut
Lo lac de Castelana (País de Verdon) es gaireben desaparegut

Tèxte legit

Gaireben tota Euròpa es a partir una secada sens precedent. Dins la peninsula Iberica las restancas son a de nivèls inquietants e los grands flumes del continent, coma Danubi, Ren, Léser o , an de nivèls d’aiga espavantosament basses. Las consequéncias economicas son extrèmament seriosas tant pel transpòrt fluvial coma per l’agricultura. Las consequéncias environamentalas pus sevèras son los grèus incendis forestièrs e la menaça sus las espècias aquaticas. Las restriccions d’aiga son arribadas al país.
 
Gaireben tota Occitània es en alèrta. Le Monde publica la carta de las restriccions d’aiga per departament.




 
 











abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

`"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Ja es i s'ha avisat, si la gent i els polítics no volen escoltar ni actuar, potser que ens movem, ja que això si no es canvia i de forma radical tot se n'anirà a la merda, que esperem a que a l'Estiu que be tinguem temperatures de mes de 50 graus!?
El que veig em fa emprenyar, però això es cosa de tots i sobretot dels polítics, ja que el Poble es un bé, que només fa el que li diuen.
Cal canviar però ja comença a ésser tard, pensem-s'ho i actuem ens hi va tot.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article