Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La justícia estatsunidenca tròba d’evidéncias d’obstruccion dins la perquisicion de l’ostalàs de Trump

“Lo govèrn a tanben de pròvas que se prenguèt de mesuras per obstruir l’enquista”, çò explica lo Departament de la Justícia

Tèxte legit

Lo Departament de la Justícia dels Estats Units a trobat de pròvas a l’ostalàs de l’èx-president Donald Trump a Mar-a-Lago (Florida) qu’indican que qualqu’un poiriá aver ensajat d’eliminar o d’amagar de documents archivats pendent la perquisicion qu’i faguèt l’FBI, çò rapòrta Politico.
 
“Lo govèrn a tanben de pròvas que las perquisicions s’amaguèron e probablament se retirèron de la sala d’emmagazinatge, e que se prenguèt de mesuras per obstruir l’enquista”, çò ditz dins un rapòrt de 36 paginas redigit pel responsable de contraespionatge del departament, Jay Bratt.
 
A mai, lo departament a difusat un imatge d’una tièra de documents escampilhats sul tapís que pòrtan l’entèsta de l’Ostal Blanc e l’etiqueta “top secret”.
 
Lo 8 d’agost passat, un grop d’agents de l’FBI faguèron una perquicion de l’ostalàs deTrump a Mar-a-Lago e emportèron una vintena de caissas plenas de documents secrets. Aquela operacion se faguèt per enquistar sus las eventualas violacions que Trump auriá comés de la Lei suls archius presidencials, qu’obliga totes los èx-presidents de tornar los documents presidencials tanlèu quitadas sas foncions.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article