Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

RD Còngo: se rapòrta la pièger crisi de colèra dempuèi 2017

L’aument dels conflictes e los desplaçaments dins la region de l’èst an contribuit a aquesta situacion critica

| UNICEF/UNI407908/Benekire

Tèxte legit

La Republica Democratica de Còngo (RDC) patís la crisi de colèra pus grèva en sièis ans, çò raportèt l’UNICÈF divendres passat dins un comunicat. Pendent los primièrs sèt meses d’ongan se comptèt 230 morts, dont un nombre significatiu d’enfants.

L'aument dels conflictes e los desplaçaments dins la region de l’èst de l’RDC an contribuit a aquesta situacion critica, segon lo comunicat de l'organisme internacional, que dins los primièrs 210 jorns de l’an a enregistrats 31 342 cases suspèctes o confirmats de colèra. Kivu Nòrd es la província mai afectada. Per l’UNICÈF, los desplaçats son la populacion mai vulnerabla a la malautiá e a la mòrt, mai que mai los mainatges.

Los expèrts comparan la situacion actuala amb la crisi de colèra de 2017, quand l’RDC raportèt gaireben 55 000 cases e mai de 1100 mòrts a causa d'aquela malautiá extrèmament contagiosa.

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lachaud Pierre
1.

Que quò es aquela malaudia qu'ausa pas dire son nom?
M'estonaria pas qu'i aja agut una vaccinacion per testar un neu vacin e eschapat a las leis europeenas o americanas.
E l'Unicef, los medias, lo medecins, lo governament dau congo caucionnan la version oficiala?
L'òm creu se battre per la bona causa; l'òm se bat per los merchands de vaccins.

  • 0
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article