Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

D'irregularitats denonciadas dins las darrièras eleccions al Parlament de Catalonha

Lo collectiu anglés Democracy Volunteers a publicat un rapòrt qu'explica las irregularitats observadas après far una enquèsta suls comicis

D'observadors internacionals an denonciat d'irregularitats dins las darrièras eleccions al Parlament de Catalonha. Segon un rapòrt publicat pel collectiu anglés Democracy Volunteers, aqueles comicis son estats un "descredit democratic".
 
E mai lo Conselh electoral espanhòl refusèsse la preséncia d'observadors internacionals, Democracy Volunteers mandèt 12 de sos membres a Catalonha e Aran. En còlas de tres personas, vesitèron 81 burèus de vòte, mai que mai de las vilas pus grandas, acompanhats per de traductors. Segon Diario16, los observadors faguèron d'entrevistas amb de partits politics, de sondatges davant los burèus de vòte e analisèron l'actitud dels mèdias. Amb totas las donadas obtengudas an publicat lo rapòrt sus lor sit.
 
 
D'irregularitats
 
D'un caire, denóncian que l'estat espanhòl lor permetèt pas d'èsser acreditats coma observadors, çò que manca a l'article 8 de l'acòrdi de Copenaga de la Conferéncia sus la Dimension Umana de la CSCE.
 
D’autre caire, critican que los mèdias de portada estatala espanhòla foguèsson pas brica nèutres e quitament la premsa escricha porgiguèsse un imatge completament negatiu dels independentistas. Quant a las televisions, dison que solament TV3, la television de Catalonha, faguèt una cobertura proporcionada.
 
A prepaus de la procedura de vòte, e mai lo collectiu poguèsse pas pervenir a totes los burèus, afirman qu'an consciéncia que i aguèt d'irregularitats, mai que mai en çò que tanh al vòte per la pòsta.
 
Lo collectiu se mòstra tanben estonat de l'interdiccion de la color jauna e demanda d'explicacions a l'estat espanhòl.
 
De remembrar qu'aquelas eleccions foguèron pas brica normalas. Pel primièr còp foguèron pas convocadas pel president catalan mas pel cap del govèrn espanhòl, e se tenguèron amb lo govèrn de la Generalitat destituit per Espanha e amb sos membres, e doncas de personas elegiblas, en preson o en exili.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrrega" iguaalada (PP.CC.)
2.

Totalment d'acord, son un estafa i il·legals.
Només un estat mancat de tota tradició demòcrata, ho podia fer.
L'1 O no el reconeix, però aquesta farsa si, només vol el que l'interessa, no es questió de llei o de constitució, es cosa del que ells volen pel seu benefici propi, es a dir, maneres d'embutxacar-se tanta pasta com puguin i els demés, que els dónguin, i com que el Poble Català no es així, que ens dónguin.
Europa ,reacciona, falangistes a la CEE, a que espereu? Quan els eliminareu!?
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Davantal
1.

E solets son d'o aver denonciat ? Que fan los autres "democratas" europèus ? Son anats manjar de "solelh verd" colcats subre unas cadièras longas ?

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article