Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Enòrme sosten popular als Soslevaments de la Tèrra

De centenas d’organizacions sostenon lo movement ecologista que lo govèrn cèrca de dissòlver

| Les soulèvements de la terre

Tèxte legit

Lo sosten popular al movement ecologista dels Soslevaments de la Tèrra aumenta exponencialament. Una carta publicada dimècres passat sus Openstreetmap recensa de centenas d’organizacions que sostenon lo grop ecologista, la majoritat en Occitània.

Lo 28 de març passat, lo ministre de l’interior francés, Gérald Darmanin, anoncièt la dissolucion dels Soslevaments de la Tèrra, un dels collectius que cridèron a manifestar contra la megarestanca a Sainte-Soline (Peitau) los 25 e 26 de març passats. Mas lo sosten popular sembla de ben capitar. Per la segonda setmana consecutiva, lo conselh dels ministres, amassat dimècres 19 d'abril, metèt pas aquela dissolucion a l'òrdre del jorn, çò rapòrta Repoterre, que pasmens ramenta que la menaça persistís.

 

See full screen

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article