Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Las doas Corèas se son amassadas

| Simon Helle Nielsen
Segon d’informacions de Reuters, de representants de la Corèa del Sud e de la Corèa del Nòrd s’amassèron ièr dimècres en las primièras discussions de naut nivèl après sèt ans. Los dos estats analisèron las manièras de melhorar las relacions.
 
La reünion arriba après la tension causada per unes exercicis militars que los deviá far la Corèa del Sud amb los Estats Units e qu’irritèron lo govèrn del Nòrd. Las doas Corèas s’acordèron sus l’amassada amb una rapiditat e un secretisme estonants, a la suggestion de la Corèa del Nòrd.
 
L’amassada se debanèt a Panmunjeom, dins la frontièra interestatala, e se debatèt de subjèctes coma lo rescontre de las familhas separadas pendent la guèrra de 1950-1953.
 
Las doas parts an de grands interèsses a cercar un acòrdi que pòsca metre fin a un long encalatge.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc ciutat de Mallorca
1.

Se los militars ianquis deixen de fer maniobres e s'introdueixen dins aigues del Nord,. Se deixen d'enviar avions espies sus la C.del N. Se la cia deixa de fer propaganda reaccionària contra eles. Aleshores los problemes desapareixeran.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article