Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

editorial

En Itàlia i a quicòm que truca

| @VIOLAMARTELLA46
Après la guèrra personala de Salvini contra los migrants e los refugiats, e las divèrsas declaracions racistas, sexistas e omofòbas de divèrses membres del govèrn,  l'atac contra los dreches de las femnas ven la cerièra sus la còca. Las associacions feministas del país an paur que los cambiaments legals del nòu govèrn populista ajan de consequéncias grèvas sus las victimas de la violéncia masclista. Lo nòu govèrn de coalicion entre lo populista Movement Cinc Estelas (M5E) e l’extrèma drecha de la Liga prepara de mesuras per combatre lo “grèu fenomèn de l’alienacion parentala” del temps que se debat una lei contra “las concessions e las batalhas ideologicas feministas contra los òmes”, coneguda popularament coma Lei Pillon.
 
En mai d'aquò, lo ministre de la familha, Lorenzo Fontana, afirmèt que las familhas formadas per d’omosexuals existisson pas e que trabalhariá per descoratjar los avortaments. D’efièch, prevei de politicas que favorizen la fertilitat e la natalitat e de condemnas de preson per assassinat per las femnas qu'interromprián lor emprenhament non desirat.
 
Enfin, arriba en Itàlia un periòde de sofrença per las personas que serián pas d'òmes blancs, italians e eterosexuals, e crenhem qu'aqueste còp l'Union Europèa intervenga pas. E saique se l'UE foguèsse pas intervenguda l'an passat per la nominacion de tres primièrs ministres non elegits per las urnas, ara l'antieuropeïsme auriá pas desvelhat lo mostre del faissisme. Mas sembla que per l'UE actuala l'estabilitat economica val mai que totes los dreches umans.







abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Observatori anti-fadolis Marsèlha, La Plana
3.

#2 Où coquin de sort, Terral o la resureccion de Peire Pessamessa ! Mai la diferenci es qu'a despart de sa missanta fe racista e de seis deliris identitaris de mai en mai paranoïacs, aquèu fuguèt tanben un gèni de la literatura occitana. Se volètz es lo valat que i auria entre un nèrvi primitièu de f...desouche e un Ferdinand Céline.

  • 20
  • 16
Pierre TERRAL
2.

"lo mostre del faissisme", agachatz jol lèch, lo ser avant de vos jaire, per vos assegurar que i a pas un abominable faissista amagat dejost ?
Lo govèrnament italian fa la politica que l'an elegit per far e l'UE an pas a anar fotre lo nas aquí dedins. Çò de melhor qu'aurián a far es de se dissòlvre.

  • 15
  • 38
papioli
1.

Tot vai mau en Italia, tot vai mau...
En França tot vai plan , tot vai plan, Mme la Marquisa.
L'union europenna, un bon gendarme!
Ier, ses anat veire daus chants còrses a Chalus (87) : Barbara Fortuna.
Quò es quand mesme un discors mai mobilisator.
Perque mos parents m'an pas aprengut a cantar?
E cantar que? Un trabalh que polua, que tuat ente i a p'un esper.
un intelectualisme qu'en sap de mai en mai dins lo mens en mens, qu' a perdegut tot lo sens de la vista
Une religion qu'es facha per devenir esclau d'un sistem economic.
Una medecina transformada en industria de la santat, daus vaccins que tuan o andicapan, daus compteurs electrics que petan, daus PV per far de l'argent, una lei en preparacion sur la reconaissença faciala (un ordinator porra reconaitra en 30secondas los òmes e las femnas emben una ficha plena de rensenhament) , l'inteligença artificiala qu'obeira aus patrons...
I a quauqu'a ren que truqua dins mon educacione dins la lei de mon estat..

  • 7
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article