Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: los Pols fan plaser

De Carcassona a Papoa en passant per Hull, la dimenjada tretzista èra jol signe dels rescontres internacionals

Jos l’uèlh de l’arbitre, pas d’ensag dels Pols sus aquesta accion, mas passèron nòu còps la linha galesa
Jos l’uèlh de l’arbitre, pas d’ensag dels Pols sus aquesta accion, mas passèron nòu còps la linha galesa
Solidaritat e festenal ofensiu a Domèc
 
A l’estadi Domèc a Carcassona, dissabte de vèspre, l’ora èra a la solidaritat: la recèpta dels rescontres, lo produit de la borricha, la mitat de las primas dels jogaires blaus remeses al fons de sinistrats audencs aprèp l’aigat bèl.
 
L’ora èra tanben a l’ofensiva: las francesas, amb una formacion plan jove, foguèron despassadas pel ritme de las anglesas: desfaita 54-4.
 
Puèi, pel compte a l’encòp de la Copa d’Euròpa e de la qualificacion per la Copa del Mond de 2021, los Blaus recebián los galeses. Los Pols imprimèron lor marca sul jòc amb autoritat e vam, amb eficacitat e esperit d’iniciativa; prenguèron lèu l’avantatge, mas coneguèron un moment mens fòrt a la fin del primièr temps: 26-12 pels Pols.
 
Lo festenal reprenguèt dins lo segond temps, amb l’arrièr Tòni Gigòt coma cap d’orquèstre: marquèt un ensag, ne transformèt 6 e passèt una penalitat per clavar lo planchòt sus una victòria 54-18.
 
D’aquel temps, Irlanda dominava Escòcia: 36-10. La partida de dissabte a Dublin serà decisiva per remportar lo trofèu e assegurar la preséncia en Anglatèrra en 2021. Lo 10 de novembre, retorn a Carcassona per reçaupre Escòcia, amb en dobertura l’oposicion femenina entre França e Itàlia.
 
 
Primièr episòdi pels angleses
 
A Hull, Anglatèrra recebiá los Kiwis neozelandeses per dobrir una tièra de tres tèstes. La partida foguèt d’un plan bon nivèl e plan engatjada. A la pausa, las doas formacions èran a egalitat 12-12. Dins lo segond temps, amb doas penalitats contra una, los Negres menavan 16-14 a l’ora de jòc. Una corsa de 60 mètres long de la linha de tòca del tres-quarts Gildart balhava la victòria als angleses 18-16. Revenge dimenge a Liverpool. De notar que los tres tèstes se pòdon seguir sus la cadena L’Équipe.
 
De l’autra part de la planeta, los Cavalièrs angleses (los Knights, l’esquipa espèr) bat la Papoa-Nòva Guinèa 16-12 dins lo primièr d’una tièra de tres rescontres.
 
De notar, la victòria en Austràlia dels italians contra la formacion de Niue: 36-32.
 
 
3 desfaitas audencas en Elèit 2
 
La cinquena jornada del campionat d’Elèit 2 foguèt pas favorabla a las formacions audencas. Sus sa pelena, Vilanòva de Menerbés se faguèt susprene dins lo primièr temps pels Lops de Roergue, e capitèron pas de tornar prene l’avantatge (31-28). Sul terren de la Grassa, Ferrals foguèt pas en mesura de contrar Pià (38-16). A Baó, la partida foguèt animada e Vilagalhenc finiguèt a 11 jogaires (dos cartons roges) e perdèt 26-20. Dimenge, se jogarà lo primièr dèrbi Vilanòva-VARL (luòc inversat en seguida de l’aigat que rend per l’ora indisponible lo terren de la formacion de Cabardés).
 
 
A la memòria de Robèrt
 
Aquesta cronica es dedicada a la memòria de Robèrt Rocalve, cavilha obrièra del Comitat d’Aude de XIII e votz de Radio Marseillette ont seguissiá particularament las partidas de Limós. De centenats d’amics lo menèron al cementèri de Ladèrn de Lauquet dimècres passat.
 
 
 
 
Alan Roch
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article