Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: qual es lo mèstre del Mond?

Pèire Raysasc (a dreita sus la fotografia), mòrt la setmana passada, èra un grand sénher del XIII
Pèire Raysasc (a dreita sus la fotografia), mòrt la setmana passada, èra un grand sénher del XIII

Pels clubs de XIII, la responsa a aquesta question: “Qual es lo mèstre del Mond?” serà balhada dimenge de ser amb la partida qu’opausarà en Anglatèrra lo campion de la Superliga Wigan e lo venceire de l’NRL: los Roosters de Sydney. Los australians, en preparacion a París, passaràn una jornada amb los jogaires del Tolosa Olimpic.


Tolosa que plora e Perpinhan que ritz…
 
Los tolosans auràn plan de besonh dels conselhs de lor ancian entraïnaire Trent Robinson aprèp una segonda desfaita en Championship. E aqueste còp sus lor pelena de Blanhac ont tenguèron pas la distància fàcia als Vikings de Widnes: desfaita 36-24. Serà plan ora dissabte de signar una primièra victòria amb la recepcion de Rochdale.
 
A Perpinhan, pel compte de la Superliga, menats de man de mèstre per un omnipresent Sam Tomkins, los Dragons metèron un quart d’ora a trapar lo bon ritme e per s’impausar als Gigants d’Huddersfield: 27-10.
 
Quatre formacions signan lor segonda victòria: los susprenents Diables de Salford, los Lops de Warrington, los Tigres de Castleford e Saint Helens ont Theo Fages s’es un còp de mai mes en evidéncia. En contra, quatre esquipas an pas ganhat una partida: Hull-FC, Wakefield, los Gigants e Leeds que clava lo classament.
 
Abans la partida per la corona mondiala, Wigan s’es rassegurat amb una victòria 34-16 contra Leeds.
 
 
Elèit 1: carton plen audenc
 
En Elèit 1, èra la fin de la fasa anar (levat las partidas en retard). Una jornada sens suspresa que vegèt los audencs s’impausar largament:
 
— a domicili, Limós daissèt a distància Tolosa 42-22
 
a Palau, los locals poguèron pas res contra un Lesinhan reviscolat 4-42
 
— a Sent Gaudenç, amb l’integracion dels novèls arribats dels Antipòdes, Carcassona signèt 7 ensages per una victòria 40-10.
 
Lo campion Avinhon perseguís son camin de crotz amb una desfaita a Albi: 47-4.
 
Sola partida equilibrada, la que se debanèt a Vilanòva e que los Dragonets finiguèron que ganhèron 18-14.
 
Aquesta dimenjada, doas partidas permetràn d’anar cap a la mesa a jorn del calendièr: dissabte, Albi jogarà a Sant Estève e dimenge, a l’Agulha, serà l’ora del Grand Classic: Limós-Carcassona.
 
 
Elèit 2: un dimenge de Copa
 
Per las formacions d’Elèit 2, se jogavan los quarts de finala de lor Copa: lo Challenge Aillères. Se son qualificadas per las mièjas finalas doas formacions occitanas: lo tenent del trofèu, Vilagalhenc-Argon (victòria 44-0 a Tolon) e Vilafranca de Roergue; doas formacions catalanas: Baó e Pià.
 
 
Aborigèns e maòris
 
Aqueste divendres, en Austràlia, una partida opausarà una seleccion d’aborigèns d’Austràlia als representants dels maòris de la Nòva Zelanda, un afrontament a gost d’NRL.
 
 
Omenatge a Pèire Rayssac
 
Aquesta cronica es dedicada a la memòria de Pèire Rayssac, mòrt la setmana passada: un grand sénher, dirigent longtemps de l’AS Carcassona e secretari de la Federacion dins los ans 70 e 80, una memòria del XIII. Una pagina d’istòria se vira…
 
 
 
 
Alan Roch
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article