Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Hong Kong: los manifestants an reagit a l’escalada repressiva

La vila viu ara las situacions pus violentas que se’n remembra. Uèi e deman, an cridat a una cauma generala contra lo govèrn chinés

| @llching003
Dissabte passat, Hong Kong commemorava lo cinquen anniversari del Movement dels Parapluèjas, la primièra revolucion democratica que la visquèt aquela ciutat. A l’ocasion de l’eveniment se cridèt a una manifestacion mas lo govèrn de la vila l’enebiguèt e, qualques oras abans, faguèt arrestar nòu caps del movement social que representan lo larg espèctre de la darrièra èrsa de protèstas.
 
De milièrs de personas manifestèron malgrat l’enebicion. La polícia i reagiguèt amb una violéncia inedita e desmesurada,  e Hong Kong viu ara las situacions pus violentas que se’n remembra. La polícia a tabasat de mond per carrièras, an lançat una granda quantitat de gases lacrimogèns e quitament son intrats dins lo mètro en picant qualques personas. Los manifestants i an reagit en levant de barricadas e en atacant lo sit del govèrn de la ciutat e mai d’un comissariat.
 
 
Cauma generala
 
An cridat a una cauma generala qu'es a paralisar la vila aquestes diluns e dimars, malgrat la reaccion encara pus violenta de las autoritats, que son clarament superadas per aquesta situacion.
 
Sembla que lo govèrn de China vòl pas reprimir las protèstas dirèctament, car a reclamat al govèrn de la vila qu’emplegue tota la violéncia que caldrà per redreiçar la situacion.
 
Çò que comencèt coma un movement de protèsta contra la lei d’extradicions devèrs China a evoluit devèrs una revolucion que revendica lo drech d’elegir democraticament lo govèrn d’Hong Kong. E mai pren de mai en mai fòrça l’ipotèsi de l’independéncia coma vila-estat.

 
 

 

 

 
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gilets Jaunes Al giratòri
3.

Se vòlon reagir los de Hong Kong, a la violéncia d'estat, nos pòdon venir ajudar cada dissabte ;: aiuràn de qué far !

  • 2
  • 0
Pitaluga
2.

#1 E òc! E la macronalha a lo fetge de criticar le repression chinesa ! Vòlon nos far veire la palha a cò del vesin e pas la biga qu'avèm dins l'uèlh.
E per çò qu'es de l'economia, s'aplatussa lamentablament davant lo dragon chinés!
Qual nos desbarrasarà d'aqueles messorguièrs incapables que se creson sortits de la cuèissa de Jòus?

  • 2
  • 0
Lo Jaumèt
1.

Fins ara ( e disi plan FINS ARA ) la repression de la policia hong-kongèsa es força força en dejos d'aquela de Castaner qu'al nostre a esbornhat e mutilat a vida de detzenats de manifestants. L'indignacion selectiva de la jornalistalha francèsa que practica ipocritament lo dos pes doas mesuras al servici de la macronalha n'es que pus escandalosa.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article