Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Coronavirus: lo vaccin desvolopat per la societat chinesa Sinovac Biotech es un dels mai avançats

En fasa tres dels ensages clinics, lo vaccin s’es testat sus un milièr de personas dont mai del 97% an desvolopat d’anticòrses

| Sinovac Biotech
La societat farmaceutica chinesa Sinovac Biotech anoncièt dimenge passat que lo vaccin qu'èran a desvolopar generava d’anticòrses en mai del 97% de las personas. Segon una entrevista de son director general, Weidong Yin, que se retransmetèt suls canals internacionals de la television estatala chinesa, an testat lo vaccin sus mai d’un milièr de volontaris e mens del 5% an patit d’efièches segondaris leugièrs coma la lassièra.
 
Lo resultat del tèst es positiu se prenèm en compte qu’entre lo 97% e lo 98% dels vaccinats an desvolopat d’anticòrses contra lo nòu coronavirus. “Ara especulam que lo temps de proteccion del vaccin pòt èsser de dos ans o quitament mai, mas aquò o caldrà demostrar amb las donadas de la recèrca”, çò apondèt.
 
Lo vaccin de Sinovac Biotech es ara a sa tresena fasa e s’administra a de volontaris de Brasil e de Bangladèsh, dos païses ont la malautiá s’es plan espandida.
 
A la diferéncia del vaccin rus, l’ÒMS a classat aquel vaccin a la segonda posicion dels mai avançats, solament darrièr lo que se desvolopa a l’Universitat d’Oxford. Dins aquela la lista de l’ÒMS se tròban d’autres quatre vaccins que se desvolopan en China.

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article