Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Misnk: an arrestat l’opausanta Maria Kolesnikova

La raubèron de tipes encagolats non identificats quand caminava e la metèron dins un minibús

La politiciana opausanta bielorussa Maria Kolesnikova l’arrestèron diluns al centre de Minsk, çò rapòrtan los jornals Bdg Delovaya Gazeta e Tut. Los testimònis de l'arrestacion an assegurat que Kolesnikova foguèt raubat per de tipes encagolats non identificats quand caminava près del Musèu d’Art Nacional; la metèron dins un minibús blau escur qu’i aviá escrich lo mot “comunicacion”.
 
Maxim Znak, membre del Conselh de Coordenacion de l’oposicion de Bielorussia, a confirmat los faches. “Ai recebut una informacion del pòrtavotz del Comitat de Coordenacion sus la detencion de Kolesnikova”, çò a raportat l’agéncia Sputnik.
 
Bielorussia se tròba dins una crisi politica grèva dempuèi las eleccions presidencialas d’agost passat. L’oposicion considèra aqueles vòtes coma una frauda e aquò a desencadenat las manifestacions mai massissas de l’istòria recenta del país.
 
Dins las darrièras setmanas, lo regim que lo presidís Aleksandr Lukashenko, sostengut per Russia, a intensificat la repression de las protèstas amb la detencion de desenas de manifestants, jornalistas e activistas opausants.
 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Voler pas reconeisser lo resultats electorals, quan los resultats son contraris al teu partit es una practica molt emprada per la dreta sudamericana, e representa la ruptura de la democràcia, la radicalizacion de las posturas, la violencia que porta mai violencia,etc. Cresi que per ser amic dels russos los guanhadors, la dreta de Bielorrussia a adoptat aquesta postura aconselhada per la cia. La dreta d'aquests paisos ja no pot amagar mai lo seu fracàs, las sevas messurgos ja non enganan pas a nengun. Las multinacionalas e los bancs privats an arrassat l'economia e an portat lo caos. Ara pretene la dreta que l'UE s'enemisti amb Russia.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article