Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Tresena dimenjada de protèstas contra la dicha “Lei de seguretat globala”

Jos lo lèma “pels drechs socials e las libertats”, lo movement dels Gilets Jaunes a jonch las mobilizacions

| NPA / Révolution Permanente
Un còp de mai, de milièrs de personas manifestèron la dimenjada passada dins las principalas vilas de l’estat francés, dont las occitanas, contra la dicha “Lei de seguretat globala”. Aqueste còp, lo movement dels Gilets Jaunes jonguèt las mobilizacions.
 
Aquesta lei, e mai que mai son article 24, qu’enebís de prene d’imatges dels policièrs en accion, a entraïnat de nombrosas protèstas per tot l’estat francés e l’an contestada amb fermetat de jornalistas, de fotografes, d’organizacions umanitàrias e politicas, de sindicats...
 
La setmana passada, s’anoncièt “la nòva escritura completa” del polemic article 24 d’aquela lei, après una reünion de crisi tenguda aqueste diluns al palais de l’Elisi a l’entorn del president francés, Emmanuel Macron, amb los representants dels grops parlamentaris d’LREM, del Modèm e d’Agir.
 
De soslinhar que las violéncias policièras contra los ciutadans dins l’estat francés son a prene de dimensions fòrça inquietantas.

 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
5.

#4 Lo quinquenat del Macron demorarà coma lo quiquenat d'un brave merdièr soslevat per un incompetent, e una còla de clònes, doncas tant incompetents coma el.
Es pas que sabon pas quin es lor "fuèlh de rota" coma se ditz dins lor jirgon, que la plotocracia los a botat ont son per accelerar lo desmontatge de l'estat social. Mas o fan a la bruta, coma de banquièrs o pretendents banquièrs que son. S'es dich que Macron es Giscard bis ; es tanben Pompidou en pièger.
Que sia dins lo rambalh permanent, es un afar de doble fial. O la macronia es discreditada e nos'n desbarrasam en 2022. O los paurucs venon tant nombroses coma en 1968 e lo tòrnan votar per çò de mai val lo mal que coneissèm que lo mal per venir, segon los piòts, que son fòrça a l'ora d'ara. I a pas que de veire lo vòte dels retirats per las eleccions europèas : una majoritat de malcontents d'aquela còla que los rauba los picalhons es venguda una majoritat a votar per los còps de trica suls Gilets jaunes. N'i a per pensar que totes los retirats de Francilàndia fan lors crompas suls Camps Elisèus. Medamne ! es que vos fan tant paur qu'aquò los Gilets Jaunes ? Ieu, me fau fòrça mai de lagui per la misèria vers la quala nos abocan aqueles profitaires !

  • 4
  • 0
serra
4.

#3 fòrça bona question e bon comentari !
òsca los gilets jaunes !
Es la macronalha que daissa faire los blacks bloks !

  • 6
  • 5
Giilet Jaune TOLOSA
3.

#2 E tu, ont èras quora los Gilet jaunes se fasián chaplar totes los dissabtes en 2018 e 2019 ?

A dire qu'èran de faissistas ?

A l'epòca los avem pas fòrça vist los coma tu que ploran uèi.

  • 7
  • 7
farfaneta nimes
2.

Seriá temps de se desrevelhar !

  • 8
  • 4
Papioli
1.

Lo pòple comença a se desvelhar; es una bona causa.

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article