Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo govèrn de Malta pòrta la responsabilitat de l’assassinat de Daphne Caruana-Galizia

L’enquista sus la mòrt de la jornalista en 2017 revèla que l’estat aviá creat una cultura de l’impunitat

Daphne Caruana-Galizia foguèt tuada en octòbre de 2017. Aviá 53 ans e èra fòrça coneguda per la publicacion d’informacions que destapavan de famoses cases de corrupcion del país
Daphne Caruana-Galizia foguèt tuada en octòbre de 2017. Aviá 53 ans e èra fòrça coneguda per la publicacion d’informacions que destapavan de famoses cases de corrupcion del país | picture alliance/AP Photo/Rene Rossignaud

Tèxte legit

Una enquista oficiala independenta considèra que l’administracion de l’estat e lo govèrn de Malta son los responsables de l’assassinat de la jornalista Daphne Caruana-Galizia per aver creat una cultura de l’impunitat, çò rapòrta The Guardian. Segon lo document, de 437 paginas, l’administracion de l’estat defautèt a l’ora de “reconéisser los risques immediats e reals que patissiá la vida de la jornalista, e defautèt tanplan a l’ora de far quicòm de rasonable per n’evitar l’assassinat. The Times of Malta publica en PDF lo rapòrt de l’enquista.
 
L’èx-primièr ministre Joseph Muscat demissionèt en decembre del 2019 après la detencion de l’òme d’afars Yorgen Fenech. Fenech impliquèt dins lo murtre lo cap del gabinet de Muscat, Keith Schembri, amb qui partejava d’interèsses dins de societats qu’avián lor sèti en Panamà o Dubai.
 
 
Una jornalista qu’aviá desvelat de cases de corrupcion
 
Doas setmanas abans d’èsser assassinada, Daphne Caruana-Galizia aviá dich a la polícia que crenhiá per sa seguretat.
 
Aviá 53 ans e èra fòrça coneguda per la publicacion d’informacions que destapavan de famoses cases de corrupcion del país. O fasiá per mejan de son blòg Running Commentary. Aquí denoncièt que lo ministre de l’energia Konrad Mizzi èra mençonat dins los Papièrs de Panamà e, pus tard, raportèt quitament que lo primièr ministre del país e sa femna beneficiavan de l’offshore Egrant.
 
Segon una recèrca de Reuters, Fenech èra proprietari d’una societat secreta sonada 17Black que finançava d’autras societats secretas de Panamà, proprietats de Schembri e de Konrad Mizzi, ministre del torisme.
 





 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article