Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Gasconha

La Passem se tendrà del 30 d’abril al 5 de mai de 2024, e percorrerà 1100 quilomètres

Dins sa tresena edicion, la corsa per la lenga percorrerà Bigòrra, Comenge, Armanhac, Bearn e las Lanas

La Passem se debanarà del 30 d’abril al 5 de mai de 2024 e percorrerà 1100 quilomèrtes
La Passem se debanarà del 30 d’abril al 5 de mai de 2024 e percorrerà 1100 quilomèrtes

Tèxte legit

Torna La Passem, la corsa per la transmission de la lenga occitana ara amb un percors de 1100 km en 6 jorns e 5 nuèches entre Tarba e lo Mont de Marsan. L’edicion 2024 se tendrà del 30 d’abril al 5 de mai, çò presentava la còla de Ligams dimars passat dins una conferéncia de premsa.

L'organizacion d’aquela corsa per la lenga es possibla gràcias a l'esfòrç de mai de 200 benevòls e de divèrsas comissions. L’eveniment a una tièra d’activitats prèvias e implica la venda de quilomètres per amassar de fonzes.

La Passem es un eveniment màger per la transmission de la lenga que pòrta la mobilizacion generala dins totas las vilas e vilatges que travèrsa e emplena d’animacions. La primièra edicion de La Passem aguèt luòc amb grand succès en 2018 e arribèt d’amassar 48 000 èuros que financèron uèch projèctes per la lenga occitana, abans que la segonda corsa collectèsse 67 000 èuros. Tot aquel argent s’es despartit entre divèrses projèctes en favor de l’occitan.

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article