Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

D’irregularitats dins las mesuras compensatòrias de l’autoestrada A69

La comission d’enquista parlamentària a mes en lum d’irregularitats seriosas dins las mesuras promesas pel concessionari

D’irregularitats dins las mesuras compensatòrias de l’autoestrada A69
D’irregularitats dins las mesuras compensatòrias de l’autoestrada A69 | Charly Triballeau / AFP

Tèxte legit

Dins l’encastre de la comission d’enquista parlamentària sus l’autoestrada A69, los deputats de l’Assemblada Nacionala francesa an mes en lum qualques seriosas irregularitats dins las mesuras compensatòrias promesas pel concessionari, çò rapòrta Reporterre. L’enquista, iniciada pel grop ecologista a l’Assemblada, a per tòca d’avalorar los engatjaments environamentals de l’entrepresa Atosca, encargada de la construccion de l’autoestrada entre Tolosa e Castras tan contestada pels ecologistas.

Segon la raportaira de la comission, la deputada occitana Christine Arrighi, i a de nombrosas questions sens responsa pertocant las promessas de compensacion fachas pel concessionari. Demest los principals chepics, los deputats remeton en question la veracitat dels engatjaments, sustot en matèria de plantacion d’arbres e de preservacion de las zònas umidas.

Dins los engatjaments contestats s’inclutz la promessa de replantar cinc còps mai d’arbres abatuts, una practica qualificada d’”eslogan publicitari” per la comission. A mai, s’es observat de mancanças importantas dins l’identificacion de las espècias destruchas e l’indisponibilitat de terrens apropriats per la compensacion.

La comission d’enquista parlamentària deuriá conclure sa primièra fasa d’analisi lo 16 d’abril.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article