Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nòva edicion dels prèmis de cinèma Llanterna Digital en catalan e occitan

Se pòt presentar los trabalhs fins al 31 de març

Es ja mesa en marcha l’ochena edicion dels prèmis Llanterna Digital, de cortmetratges en catalan e occitan. Los participants ne pòdon trobar las basas sul sit web del concors.
 
La jurada serà presidida pel critic de cinèma catalan Àlex Gorina. Se constituirà de representants dels organismes e entitats que participan a l’organizacion, e mai de professionals de la lenga e del sector audiovisual. Las òbras ganhantas, las finalistas e las seleccionadas per la jurada en occitan (parlat o sostitolat) faràn partida de la programacion de la VIIa Mòstra de Cinèma Occitan, que se poirà veire en diferentas localitats catalanas e occitanas, a partir de junh de 2014. 
 
Aqueles prèmis vòlon contribuir a la promocion de l’usatge del catalan e de l’occitan a travèrs de cortmetratges que prepausen una reflexion sus las lengas. S’adreiçan a totes los membres de las doas comunautats lingüisticas dins tot lo Mond.
 
Organizan l’eveniment la Generalitat de Catalonha, l’Universitat de Lhèida, l’Escòla Oficiala de Lengas de Lhèida e lo sindicat Comissions Obrièras.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joanjo Lleida
1.

La informació fa referència als Premis 2014, però l'enllaç a www.llanternadigital.cat és correcte. Aquí trobareu les bases de l'edició 2015.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article