Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Construire en zòna inondabla

De vastes chantièrs en Occitània poirián seguir la tragèdia de las inondacions en Vencenc e Costièra Niçarda

Las darrièras inondacions en Vencenc e la Costièra Niçarda, qu’an causat la mòrt d’un vintenat de personas e de damatges fòrça grèus, an mes en question l’embetumatge excessiu e la subreurbanizacion de las zònas inondablas. Dins aquel sens s’exprimís un comunicat del Partit Occitan de Provença, que critica l’excès de betum e los apetits dels promotors e embetumaires que meton en perilh las populacions; apèlan a l’arrèst de las construccions en zònas inondablas e al respècte de las zònas agricòlas.
 
Ara, lo jornal Libération a publicat un dorsièr que met en evidéncia de vastes chantièrs lançats en Occitània, especialament a Marselha, Canha de Mar e Montpelhièr, sus de terrens de risc, que poirián provocar de situacions aitan catastroficas.
 
 
 

Libération: Construire en zone inondable, mode d’emploi

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Arom Tazief Monts d'Auvèrha despertats
2.

La bòta italiana e lo sòl marin de la Miègterrana son a passar jos la placa continetala europèa. Fa ja fòrça temps que cridam alarma per prevenir las gents de la Costèra Niçarda de la risca terribla de seïsme a granda escala (e de mascaret gigant l'acompanhant) qu'amenaça aquela region. Mas tant que son los amòris corruptibles e las làmias atalentadas de milions d'euros que prenon las decisions, qué volètz qu'arribe, se que non catastròfas coma aquela ?

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Cal faire e veituras que flòtan. E d'ostals tanben. Aital poiràn passar de la plaja a la mar sens davalar del veicul.

  • 2
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article