Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

La brama dels cèrvis en Aran

Es un dels espectacles naturals mai impressionants que se pòt veire en qualques luòcs d’Occitània

La brama dels cèrvis es un dels espectacles naturals mai impressionants en qualques luòcs d’Occitània. Se passa al començament de la davalada, mai que mai a la fin de setembre e a la debuta d’octòbre, quans los cèrvis son de gèst e ensajan d’atraire las femèlas.
 
La revista AranNau prepausa d’imatges vidèo enregistrats per Gerard Viló, que nos mòstran la brama dels cèrvis d’aqueste auton al país de cap de Garona.

 
 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

cercamon
1.

image manific de la brama dau cèrvi, dins la Provença interiora, lo cèrvi qu'aviá dispareigut a la fin dau XVI° sègle vuei ei de retorn, mai ne sabi pas pron per vos ne palar, parlarai doncas dau bochi (boc) en calor o ben en umor que en siguent estat pastre jovent d'un tropèu de cabras coneissi ben : lo bochi en imor emete de pichots sons a sacadas en sortent sa lenga de biais (de caire) coma l'ai vist faire sus un image dau cervi après aguer garçat son bram, lo mascle vira a l'entorn de la cabra en faguent aquela pichota musica de be bop abans de la montar, ansin se perpetua la raça cabruna

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article