Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: e de quatre per Avinhon!

Lo marrit temps empacha pas de jogar a la palma ovala, e mai s’es en forma de rugbi d’ivèrn!

Los vòts per 2018 de l'NRL australiana
Los vòts per 2018 de l'NRL australiana
Limós mai determinat que Carcassona
 
En cap d’aficha de la 4a jornada, se trapava lo dèrbi entre Carcassona e Limós, al pè de Ciutat. Lo terren èra plan banhat e la palma pro lisaira. Los limosencs se mostrèron mai determinats que los locals e marquèron dos ensages. Carcassona poguèt pas replicar qu’al pè amb tres penalitats. Lo campion s’impausèt atal a l’exterior: 10-6.
 
Victòria mai aisidas pel FC-Lesinhan fàcia a Vilanòva 52-6 e per Avinhon a Palau que tenguèt pas que lo primièr temps: 10-4 a la pausa, 42-12 al final.
 
Dissabte, St Gaudenç aviá opausat una brava resisténcia a Albi en tèrra tarnesa per pèrdre fin finala 22-16, alara que l’oposicion entre resèrvas a St Estève virava a l’avantatge dels Dragonets fàcia als Bròncos de Tolosa: 28-14.
 
 
Un Wiganer a Perpinhan
 
Los Dragons catalans marcan l’espelida de l’an novèl amb la signatura del talonaire deWigan, Michael McIlorum, internacional irlandés e anglés. Amb Wigan, a ganhat 3 Superligas, 2 Cups e 2 World Club Challenges. Un jogaire de 29 ans qu’a plan l’experiéncia del naut nivèl, doncas!
 
 
Plaça a la Copa
 
Novetat ongan en Copa Lòrd Derby amb l’entrada en competicion de las formacions d’Elèit 1 tre los 1/16ns de finala que se debanaràn aquesta dimenjada dels 13 e 14 de genièr.
 
Al programa: un sol afrontament entre pensionaris de l’Elèit 1: Albi-Vilanòva; Carcassona anirà defendre son trofèu a Lion. Qualques dèrbis son al programa: Baó-Dragonets, Pomars-Ferrals, Carpentràs-Avinhon. Al rugbi, es mai dificil per una formacion d’un escalon inferior de ganhar. Mas, de còps, Dama Copa fa de las sieunas.
 
Un mot sus la Copa de fotbòl per sotalinhar e saludar la difusion sus un canal del Net d’Eurosport de la partida Roazhon-París en breton.
 
 
 
 
Alan Roch
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article