Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Belgica: l’enquista sus la mòrt d’un detengut a pres una nòva dimension

Los imatges mòstran cossí los agents de polícia l’estofèron en s’assetant sus el mentre que risián e qu’una policièra fasiá lo salut nazi

L’enquista sus la mòrt d’un òme arrestat en Belgica a pres una nòva dimension amb la difusion dels imatges de la detencion. Los imatges mòstran cossí sièis agents de polícia l’estofèron assetats sus el pendent 16 minutas mentre que dançavan e risián, e qu’una policièra fasiá lo salut nazi. Après, lo menèron a l’espital en estat de còma e l’òme moriguèt tres jorns puèi. La victima èra Jozef Chovanec, un ciutadan eslovac de 38 ans.
 
Lo ministre dels afars exteriors d’Eslovaquia a condemnat la violéncia de la polícia bèlga e n’a demandat una enquista detalhada. Amnestia Internacionala a criticat lo biais “injustificable” amb lo qual se debanèt aquela detencion que la considèra “òrra”.
 
Lo comandant de la Polícia Administrativa de Belgica a demissionat temporàriament fins que se n’esclarzisca las responsabilitats del temps qu’un agent èra licenciat.
 
Los faches se passèron dins la nuèch del 23 al 24 de febrièr de 2018 a l’aeropòrt de Charleroi (Valonia). Los policièrs arrestèron Chovanec a causa d’un incident presumit quand èra a mand de prene l’avion.
 
En seguida, la justícia de Belgica entamenèt una procedura solament per de còps e nafraduras fins que la veusa obtenguèsse los imatges e los mandèsse a un mèdia bèlga. Ara, après la difusion, lo cas a indignat la societat d’aquel país e la procedura s’es requalificada e s’examina tanben la mòrt de Jozef Chovanec.
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article