Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una societat privada jonherà en TGV Madrid, Barcelona e Montpelhièr

E mai l’UE permeta pas la privatizacion dels trens fins en 2020, es ja possible pels viatges de portada transestatala

| Smiley.toerist
Fai un don a Jornalet

Lo primièr viatge en tren d’una societat privada en Occitània serà un TGV entre Madrid, Barcelona e Montpelhièr. Diluns passat, la Comission espanhòla dels Mercats e la Concurréncia aprovèt l’activacion d’un servici privat del tren de nauta velocitat entre la capitala d’Espanha e la del Bas Lengadòc en passant per la de Catalonha.
 
E mai se l’Union Europèa accèpte pas la privatizacion del transpòrt ferroviari de personas fins en l’an 2020 en Espanha, si qu’aquò es possible dins los viatges de portada interestatala. La sola condicion es que lo 30% del profièch economic del percors se recapte entre los dos estats e qu’almens un 20% del trajècte se faga dins un territòri estrangièr.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

M'agrada pas qu' arribe fins a Madrid. Los prepotens castelhans es melhor qu' es queden al seu poble e mos daissen en patz.

  • 1
  • 0
lachaud
1.

Tot vai plan. l'òm fai de belas vilas e aglomeracions; quò es per mielhs far de las autorotas ferroviaires o veituralas que siajan rentables. Om la passa au privat. òm fai appel a una man d'òbras de migrants que son mens regardant sur las condicions de trabalh coma per Ennebis, la fliliala d'EDF qu'installa daus compteurs Linky que botan lo fuec. L'òm delaissa las rotas secondarias coma la rota que vai de Montpeliér a Parpignan en passant per Quillan.
Tot vai plan, tot vai plan!

  • 5
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article