Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Giniés

Ai chausit Giniés coma pichon nom, nom de baptisme, perqué “Sant” Giniés era manco crestian quora a refusat de senhar l’acte de persecucion d’unos crestians. Coma es estat martirizat per aquela gèsta, simplament umana, la Glèisa l’a dich “sant”! ne’n volio me faire sovetar la fèsta per sa jornaa mas es finda aquela d’un autre “sant” canonizat per la Glèisa d’aver fach tuar de centenas de miliers d’eretics e lors vesins per metre la man sus l’Occitània de l’oest.
 
Quora ai votat a las presidencialas au torn segond ai tengut lo buletin amb de pinças e un peçuganàs sota la masquera. Perqué sabio que ne’n faria un còup parier dau 49.3 bis repetita. N’ai votat que per las estatisticas per compensar los vòtes dals oilitans que son vengut en tant que refugiats mauclimatics.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article