Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Hong Kong: aperaquí 300 detenguts dins las protèstas contra lo repòrt de las eleccions

La polícia ditz que los acamps non complissián pas la nòrma d’òrdre public e que fasián córrer un risc per la santat publica

La polícia d’Hong Kong detenguèt dimenge passat 298 manifestants pendent las protèstas qu’avián luòc lo meteis jorn que se devián téner las eleccions parlamentàrias de la ciutat. Los manifestants planhián que lo vòte foguèsse diferits pel govèrn de Carrie Lam jos l’escampa de la situacion sanitària.
 
La polícia aviá avertit que se desplegariá largament per tota la vila e qu’utilizariá tota sa capacitat repressiva per empedir tota manifestacion per tal de far observar la nòrma d’òrdre public e de protegir la santat publica.
 
Pasmens, de centenats de personas anèron protestar e la polícia arrestèt tant de manifestants coma poguèt. Demest los detenguts se tròban los activistas Figo Chan e Leung Kwok Hung.
 
En mai de protestar contra lo repòrt de las eleccions, los manifestants tanben planhián la polemica lei de seguretat nacionala que permet a China de contrarotlar totalament l’èx-colònia britanica. Dins aquel sens an revendicat la liberacion de dotze activistas detenguts dins un vaissèl fa gaire quand ensajavan d’arribar a Taiwan en exili.
 
 

 



abonar los amics de Jornalet

 

 
 
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

En mai de protestar contra lo repòrt de las eleccions, los manifestants tanben planhián la polemica "lei de seguretat nacionala" que permet a China de contrarotlar totalament l’èx-colònia britanica.

Seriosament, non pensi que lo conflicte siá cultural sino-britanic. Lo problème ven de l'iperautoritarisme de China. Res non es mai legitima, culturalament, qu'un Hong Kong integrat a China. Lo rejècte es e demòra exclusivament politic, ne soi gaireben segur.

La deliurança de Hong Kong non poiriá venir que del pòble chinés el meteis. Mas dins l'estat actual del foncionament de China, es inimaginable pel pòble de s'opausar al poder central. E aqueste sistèmi de governament poiriá èsser fòrça exportable, independentament de tota pretencion coloniala chinesa…

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article