Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Trump prepausèt que se fusilhèsse los migrants que volguèsson traversar la frontièra

The New York Times ven de revelar qualques unas de las proposicions esglasiantas del president estatsunidenc coma de valats amb d’alligators e de ponchas que pertusèsson la carn umana

La frontièra entre los Estats Units e Mexic entre San Diego (esquèrra) e Tijuana (drecha)
La frontièra entre los Estats Units e Mexic entre San Diego (esquèrra) e Tijuana (drecha) | Sgt. 1st Class Gordon Hyde
Donald Trump a totjorn manifestat son obsession de fortificar la frontièra que separa los Estats Units e Mexic. La promessa que la fasiá durant sa campanha electorala de 2016, çò es de bastir un enòrme mur frontalièr, l’a pas poguda menar a bon tèrme, mas The New York Times ven de revelar qualques unas de las proposicions esglasiantas que Trump aviá suggeridas a sos conselhièrs per empachar l’arribada de migrants.
 
Segon aquel jornal estatsunidenc, Trump aviá prepausat de bastir lo mur e mai un valat tot plen d’aiga e d’alligators. La còla dels conselhièrs deguèt far una estimacion del còst del projècte per que lo president cambièsse d’idèa. Alara, Trump prepausèt que lo mur foguèsse electrificat e cobèrt de ponchas que “poguèsson pertusar la carn umana”.
 
En mai d’aquò, dins una reünion amb sa còla de conselhièrs, lo president indiquèt que los soldats que susvelhavan la frontièra deurián fusilhar los migrants que lancèsson de pèiras. Quand los conselhièrs li diguèron qu’aquò èra illegal, volguèt suggerir que los soldats lor tirèsson dins las cambas per los dissuadir d’ensajar de traversar la frontièra. Tornarmai la còla li remembrèt qu’aquò èra contra la lei.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Black Blòc Joe
7.

#5 E soi plan d'accòrdi per que faga lo trabalh el meteis…

  • 0
  • 0
Mèfi! 31
6.

#5 "que se fusilhèsse Trump" = "que ell se fusilhèsse"!
SE vòl pas díser "ON"...

  • 2
  • 4
Black Blòc Joe
5.

Aï, l'amor, quand va dins los dos senses ! Los migrants que vòlon traversar la frontièra prepausan que se fusilhèsse Trump l Aquò dit, fariá fòrça mens de victimas, non ?

  • 6
  • 0
Mèfi! 31
4.

#2 "se parla occitan", amai " se parlan occitan e catalan"

  • 1
  • 6
francesc palma
3.

Fan molt ben d ensenhar-li lo qu'es legal e lo que non. Per què lo pardalang voldria puei donar la culpa a los policias. Li an d'anar alerta per què es un home colhon.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article