Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Turquia: an arrestat mai de 700 elegits e activistas curds

Los acusan d’èsser restacats al PKK, que considèran coma una organizacion terrorista. Almens 18 cònsols màgers de l’HDP son en preson preventiva

| HDP
La setmana passada, las fòrças de seguretat turcas comencèron una tièra de detencions massissas contra d’activistas d’esquèrra e de personas restacadas al pròcurd Partit Democratic dels Pòbles (HDP). A l’ora d’ara, i a mai de sèt cents detenguts e lo ministèri public los acusa d’èsser ligats al Partit dels Trabalhadors de Curdistan (PKK), una organizacion que la considèra ara l’estat turc coma terrorista.
 
Las detencions coïncidisson amb un clima de fòrça tension en seguida de la mòrt de tretze ostatges turcs dins lo nòrd d’Iraq quand se menava una operacion militara contra de guerrilhièrs curds.
 
L’operacion s’es estenduda a 40 províncias de Turquia, qu’en total n’a 81, mai que mai a las de majoritat curda. Las detencions comprenon de caps de districte e de província de l’HDP e maites maires. A las darrièras eleccions, lo partit ganhèt 65 comunas mas, totun, 59 d’aquelas comunas son estadas l’objècte d’una intervencion. Almens 18 cònsols màgers son en preson preventiva, e mai 12 deputats del partit son encarcerats dempuèi 5 ans.





abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

La gent diu... que s'ha de fer net, els turcs ho fan, però es que això no te final!? Que els donin la Independència i s'acaba el problema, no crec que sigui tant difícil veure que no es pot oprimir un Poble!
L'imperialisme no porta res de bo, com s'ha demostrat sempre i a tot arreu.
Doncs, perquè ho fan!?
Misteri, potser es mes fàcil, d'on no n'hi ha no...
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Franc Bardòu
3.

Aqueles Turcs, se prenon per de castelhans franquistas de la granda epòca, e mai revèrtan plan las tropeladas barjacairas de la CEDA dels ans 30…

  • 3
  • 1
gwenael gillet st guironç
2.

omenatge al Rojava pels que son interresats pel retorn de las brigadas internacionalas; Occitània deuria prendre exemple del système de confederacion kurd; visca lo Rojava e visca l'anarchia ;)

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Mas què podets esperar d' un estat coma aital ? Merda !!!!!!!!!! Res pus.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article