Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Albi: 500 manifestants per las carrèras entà l'ensenhament de l'occitan

D’autas manifestacions en Occitània qu’an amassat 400 personas a Pau, 200 a Tolosa e Carcassona. I a avut d’autas manifestacions pertot en Occitània

A la crida hèita peu CRÈO de l’acadèmia de Tolosa, Calandreta, IEO OPM, IEO Albigés, Felibritge e FÈLCO, 500 personas an manifestat per las carrèras d’Albi aqueste dissabte entà l’ensenhament de l’occitan.
 
La protèsta es partida deu parc de Ròcaguda e s’es acabada devant la prefectura albigesa, on ua delegacion a depausat las nòstas revendicacions.
 
D’elegits son estats presents.
 
Damb 500 manifestants, es estada la mèi bèra concentracion d’Occitània.
 
Las demandas èran l’acceptacion deu metòde immersiu entà aprénguer la lenga occitana, la transformacion deus dísers de Macron, Castèths e Blanquer en modificacion efectiva de l’article 2 de la Constitucion, en decrets, en circularas.
 
Entà s’aplicar plenament, la Lei Molac se hè besonh de mejans e de mesuras d’aplicacions.
 
D’autas manifestacions en Occitània qu’an amassat 400 personas a Pau, 200 a Tolosa e Carcassona. I a avut d’autas manifestacions pertot en Occitània.
 
De notar los 10 000 manifestants a Baiona e a Gwengamp.
 
Lo combat es encara davant nosauts!
 
 
 
 
Nicolau Rei Bèthvéder
CRÈO Tolosa







abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Unas bravas manifestacions per tota Occitania, Cataluna Nord, Euscadi Nord, Bretanha, Corsega e per totas las lengas de l'Estat non francimandas. Una gran festa de la libertat, amb força musica tradicionala de xeremies propias dels Trobadors, festa de la cultura, del paratge, de la dignitat, del respecte, de las lengas dels pobles. Visca !!!!!

  • 5
  • 0
Rechauchon
1.

N'i auriá pas d'unis que trelepon de far un rechauchon dins lo mes de junh ?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article