Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: pluèja e ventòrla, convidadas de la dimenjada

Las condicions meteorologicas joguèron un ròtle de primièra dins lo debanament de las partidas de XIII en Anglatèrra, Occitània e Catalonha

Una polida partida s’anóncia dissabte 13 del costat de Brisbane!
Una polida partida s’anóncia dissabte 13 del costat de Brisbane!
Los Dracs enfangats
 
Dijòus, la Superliga se dobriguèt amb una brava suspresa: los Lops de Warrington, amb lo provençal Benjamin Jullien sus la pelena, anèron batre los campions, Leeds: 12-10.
 
Coma fa una quinzenada que plòu sul nòrd d’Anglatèrra, lo terren de Wigan èra un fangàs. Lèu, amb dos jogaires nafrats (lo pilar Anderson e lo talonaire Aiton; pel papó, se parla ja de trapar un joquèr medical), los Dracs paguèron al prètz fòrt doas fautas de man transformadas en ensag per Mac Illorum. A la represa, Justin Horo marcava sus un còp de pè a seguir del mesclanha Miller; mas foguèt tot, los angleses passèron una penalitat e ganhèron 12-6. Cal trapar lo ligam e la bona carburacion entre totes los nòuvenguts e los ancians cò dels catalans.
 
E lèu, qu’aqueste dissabte 13, los Dracs recebràn los primièrs de la classa, Hull FC, qu’a passat 42-20 a Salford.
 
Autras resultas: victòria de St Helens sus Huddersfield: 30-16; de Widnes a Wakefield, 24-16; e egalitat entre Hull KR e Castleford, 16-16.
 
 
Los catalans portats per la tramontana
 
Abans la darrièra jornada de la primièra fasa, lo calendièr d’Elèit 1 s’actualizava. Dissabte, als Minims, los dos Broncos, Tolosa e Palau, se quitèron sens venceire: 20-20. Dimenge, al Molin, dins lo dèrbi entre Corbièras e Blanqueta, las doas formacions faguèron jòc egal fins a l’ora de jòc. Los Molinièrs manquèron un 2 contra 1 imparable e Limós signèt dins las darrièras minutas dos ensages per ganhar: 26-16. Lo punt de bònus defensiu deuriá èsser sufisent a Lesinhan per servar la tresena plaça qualificativa per la pola bèla de la segonda fasa.

A Sant Estève, los carcassoneses marquèron primièrs, mas una fauta de recepcion permetiá a Buche de marcar just abans la pausa: 6-4 pels vesitaires. A la represa, amb l’avantatge del vent e un Stan Robin insasissable, los catalans (qu’avián fait rampèl al maxim de Dracs que li permet lo règlament) anèron marcar ensages coma s’engolís de calçòts: 5 dins lo segond temps per una sola replica audenca: 36-10 al planchòt final.
 
Per clavar aqueste primièr torn, Tolosa recebrà Lesinhan tre dissabte. Dimenge, Palau recebrà Carcassona, Avinhon jogarà a l’Agulha de Limós e la partida Albi-Dragonets aurà dreit a la retransmission en dirècte sul sit de la Federacion.
 
 
Quarts de Copa
 
Lo tiratge al sòrt dels quarts de finala de la Copa Lord Derby prometon, pels 20 e 21 de febrièr, un afrontament entre lo mèstre del trofèu Lesinhan e sa vesina Carcassona. Per contra, Limós (recepcion de Vilanuèva), Sant Estève-XIII Catalan (desplaçament a Carpentràs) e Albi (desplaçament cò de Ferrals de Corbièras) pòdon considerar plan legitimament la qualificacion per las mièjas finalas.
 
 
D’aquel temps, a Auckland...
 
De l’autre costat de la planeta, la sason se dobrissiá amb lo torneg a 9 de las formacions de l’NRL. Paramatta ganha la competicion (victòria 22-4 contra los NZ Warriors en finala). A la television australiana, darrièr la retransmission de la partida de criquet Austràlia-Nòva Zelanda, la retransmission del torneg d’Auckaland ven darrièr amb tres còps mai de telespectators que lo torneg internacional a 7 de Sydney. Mas aquò, es ailalin en Austràlia...
 
Segond eveniment de la presason: la partida, aqueste dissabte, a Brisbane, entre las Estelas d’NRL e la formacion dels Indigènas.
 
 
 
 
Alan Roch
 
 
 



 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alan Roch Carcassona
1.

Per Paul Aiton, fin finala, serà solament un arrèst de 6 a 8 setmanas.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article