Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Opinion

Maginòt

Chal pas demembrar qu’au prumier fòrt de la rega Maginòt, au Pònt "Sant Loís", a Mentan, a la debuta de la guèrra, 9 sordats franceses an clavat 3000 òmes de Mussolini a la frontiera. Ai tanben legit 5000 sordats en un tèxt englés. E lo darnier clavèt la pòrta e empochèt la clau.
 
De l’autre costat de la confinha, la prumiera comuna sobre Vintimilha, Auřiveta Sant Miquel (Auriveta, per far cort, en toscan Oliveta Sant Michele), en Val Ròia, demandèt son estatut de minoritat occitana. E es vesina de Dolceaqua (Doçaiga en occitan, Dusaiga en doçaiguin) dins la valaa parallèla, que es estaa en la Contea de Niça. Perinaldo (Prinaud) es estat tanben en la Contea de Niça. Lo cònsol d’aquela vila me diguèt que la gent parlavan occitan.
 
 
(de seguir)
 

abonar los amics de Jornalet

 

 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article