Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha Nòrd a festejat sa “diada” amb l’agach sul vòte de Catalonha

Lo vòte independentista del Principat de Catalonha e la reforma territoriala de l’estat francés an marcat lo jorn nacional del país catalan

Lo jorn nacional de Catalonha Nòrd, que commemòra la signatura del tractat dels Pirenèus lo 7 de novembre de 1659 (quand s’incorporèt a França aquel bocin de Catalonha), a presentat ongan un programa fòrça vast. La proximitat del vòte independentista del Principat de Catalonha e lo debat sus la reforma territoriala de França ne son las rasons.
 
Lo primièr acte se faguèt divendres de ser a Perpinhan, en forma de debat organizat per la Federacion de las Entitats amb de representants catalans, bascos, bretons e occitans. I participèt lo collaborador de JornaletTerric Lausa.
 
Ièr dissabte, se debanèt la jornada de mobilizacion politica amb un acte de la CUP de Perpinhan, e de ser se debanèt la manifestacion que s’acabèt amb una alucada de candelas. En seguida, una marcha de tesas menet lo Mond del Castellet a l’ostal de la musica ont se debanèron los concèrts. 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article