Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Apareis a Nòva York un monument a Edward Snowden

Lo bust del consultor tecnologic refugiat a Moscòu apareguèt dins un memorial pels estatsunidencs mòrts dins la guèrra de l’Independéncia dels Estats Units

Edward Snowden, lo consultor tecnologic refugiat a Moscòu dempuèi mai d’un an per aver filtrat de milièrs de documents de l’Agéncia de Seguretat Nacionala dels Estats Units (NSA), a agut pendent qualques oras un monument a Nòva York. Lo bust d’Snowden apareguèt diluns après qu’un grop d’artistas lo placèsse, d’escondons, dins lo pargue de Fort Greene de Brooklin, a Nòva York, ont ja i a un memorial consagrat als onze mila presonièrs que moriguèron dins los vaissèls britanics durant la Guèrra de l’Independéncia dels Estats Units (1775-1783).
 
Lo grop d’artistas, abilhats de vestits reflectors, passèt tota la nuèch en installant lo monument dins aquel endrech e, doncas, en lo restacant simbolicament als primièrs estatsunidencs que perdèron la vida per la libertat de lor país fa aperaquí dos cents ans.
 
E mai se los artistas an demandat a las autoritats nòvayorkesas de manténer l’òbra, lo monument foguèt retirat qualques oras puèi.
 
Dins lo vidèo que seguís, podètz veire lo procès de construccion de l’òbra e de l’installacion nocturna.


Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc mallorca
1.

Una brava idea de posar una estatua al mig de lo parc de brooklin. Cal tornar-la a posar encara que no sia tan ben faita com la dels artistas, o potser a un altre loc.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article