Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Lo panorama d’ennaut de la granda piramida de Giza

Un jove alemand a escalat aquela meravilha del Mond ancian

Andrej Ciesielski es un jove alemand de 18 ans que se consagra a escalar d’edificis emblematicas de pertot dins lo Mond, puèi ne parteja los vidèos per YouTube. Dins sa darrièra escalada, a pojat fins a la cima de la granda piramida de Giza (Egipte), de 146 mètres de nautor, qu’es una de las sèt meravilhas del mond ancian. Quand arriba ennaut, lo jove mòstra un panorama espectaclós. Just al costat se pòt veire la piramida de Quefrèn.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lilian Ch.
2.

Chau saubre qu'un còp la piramida davalada, aquèu joine òme fuguèt menat vès la poliça, puei fòrabandit d'Egipte per tota sa vida per causa d'otratge nacionau... auriá pogut faciar a tres ans de preson!

  • 0
  • 0
Lilian Ch.
1.

«Giza» se deu prononçar /'dʒizɔ/ o /'gizɔ/ ?
Los arabis dison «al-Giza» que prononçan quicòm coma /əl 'ʒiza/ mentre que los americans ilhs dison «Giza» que prononçan /giza/... 'na question que me pausave desempuei sabe pas quant de temps!

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article