Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: armènis, grècs e curds manifèstan amassa per Artsakh e Rojava

Demandan que cèssen “los crimes de guèrra e contra l’umanitat” dins lo Naut Karabakh e en Rojava, e que s’arrèste “Erdoğan e sas bandas de Daish”

| Marie Laure Tomas
Qualques centenats de personas, que representavan sustot las comunautats armènia, curda e grèga, manifestèron dissabte per las carrièras de Marselha, per denonciar los masèls “comeses impunament” pels estats turc e azèri dins lo Naut Karabakh e tanben en Rojava. Lo cortègi seguissiá una bandeiròla que demandava la fin dels “crimes de guèrra e contra l’umanitat” e que s’arrestèsse “Erdoğan e sas bandas de Daish”.
 
Los manifestants seguissián l’apèl del Conselh de las Coordenacions Armènias de França e del Collectiu Solidaritat Curdistan amb lo sosten de las associacions grègas, assirocaldèas e chipriòtas.
 
De remembrar qu’après un mes de guèrra, Armenia a cedit una bona part d’Artsakh a Azerbaitjan, çò qu’a indignat lo pòble armèni tant al país coma en diaspòra.

 
 
 
 


 







abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Qu'es aquò exactamen, una banda de "Daish" ? Una banda de taisses ? Una ardada de taissons ? D'amòris ? D'inquisotrs ? De brigadas de la mòrt que passan a quatre per carrièras en tuant tot çò que bolega, coma los crosatz dins Besièrs e Marmanda ?

  • 9
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article