Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Front Polisario apròva dins son congrès “d’intensificar la lucha armada” contra Marròc

Lo XVIn congrès del Front Polisario a conclús que la lucha armada es “la sola draia que pòsca garentir de tòcas per l'independéncia” del Sahara Occidental

Tèxte legit

Lo Front Polisario a aprovat dins son congrès triennal “d’intensificar la lucha armada” contra Marròc en Sahara Occidental, coma part de la nòva estrategia del movement independentista saharauí.
 
“L’aprobacion del plan d’accion nacional confirma la posicion del pòble saharauí per la lucha armada coma instrument per defendre sos dreches e recuperar la sobeiranetat sus sa tèrra”, çò a declarat a l’agéncia EFE lo pòrtavotz del congrès Mohamed Sidati. “Aqueste congrès deu constituir la ruptura amb lo passat, totes nòstres esfòrces se devon centrar sus la lucha armada”, çò apondut lo congressista saharauí, que considèra qu’es “la sola draia que pòsca garentir de tòcas per l'independéncia”.
 
Lo XVIn congrès del Front Polisario comencèt dins la dimenjada passada e s’es debanat long de tota la setmana. Es lo primièr après qu’en novembre de 2021 se rompèt l’alta al fuòc de 1991 amb Marròc.
 
 

 
 
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

carles països catalans
1.

visca el sahara lliure i independent

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article